Ειδήσεις

Εικόνες ντροπής σε παραλίες του Ηρακλείου

Εικόνες ντροπής κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός σε παραλίες, τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο μέτωπο του νομού Ηρακλείου. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στην παραλία του Κόκκινου Πύργου. Σκουπίδια, πλαστικά και καλάμια ακόμη και λάστιχο τρακτέρ, συνθέτουν το τραγικό σκηνικό.

Και ενώ ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου βρίσκεται σε συνεργασία με τον δήμο Φαιστού για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου στον Κόκκινο Πύργο, με στόχο την υλοποίηση παρεμβάσεων για την αναβάθμιση της περιοχής, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν αντιμετωπιστεί απλά ζητήματα, όπως ο καθαρισμός στις παραλίες.

Φύκια, πέτρες, καλάμια και κάθε λογής σκουπίδια έχουν καλύψει τμήμα των παραλιών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, η άμμος έχει βγει και στον κεντρικό δρόμο, δημιουργώντας μικρούς λοφίσκους από άμμο.

Υπάρχουν όμως και πεζοδρόμια παγίδες για τους τουρίστες, ενώ σε ότι αφορά τη κατάσταση των δρόμων λόγω έργων, αυτή είναι τραγική.

Όμως, με αυτές τις εικόνες υποδεχτήκαμε τους πρώτους τουρίστες, οι οποίοι απολαμβάνουν τουλάχιστον τον ήλιο και τα όμορφα τοπία, όχι όμως και τις παραλίες.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια