default-image

Τώρα, τέρμα τα λάθη...

Αθλητισμός
Τώρα, τέρμα τα λάθη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθά ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ, με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, ώστε να μην πάρουν φόρα πολλοί που ίσως σχεδιάζουν να ενεργήσουν ως ενδιαφερόμενοι, με τα δικά τους «σταθμά και τον υποκειμενικό τους τρόπο αντίληψης.

Το έργο το έχουμε δει και στο νωπό παρελθόν της ΠΑΕ ΟΦΗ, μέσα από κινήσεις προσώπων ή εταιρειών, που δεν έπεισαν για το σκοπό του ενδιαφέροντος τους. Το έχουμε δει να παίζεται με παρόμοιο τρόπο και σε άλλες πασίγνωστες ομάδες και να γίνεται σίριαλ, μπερδεύοντας περισσότερο τα πράγματα. Διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΟΦΗ, δε χρειάστηκε μάλιστα να αναζητηθεί κάτι «φωτογραφικό», αφού έτσι κι αλλιώς έπρεπε να καθοριστεί ρητά ο τρόπος που κρίνεται ωφέλιμος. Ξέρουμε όμως ότι έχουν υπάρξει «κινήσεις» που είτε έχουν δημοσιοποιήσει ενέργειές τους, είτε «κυκλοφορούν» στην ποδοσφαιρική πιάτσα ως προτιθέμενες να «αναλάβουν». Δε θα σταθούμε σε αυτό, αλλά στην ουσία της στόχευσης του Ερασιτέχνη, όπως την αντιληφθήκαμε.

Ο ΟΦΗ δεν μπορεί παρά να είναι σοφότερος, έχοντας υποστεί μύριες ταλαιπωρίες τα τελευταία χρόνια, χωρίς ποτέ να γνωρίσει την έγνοια κανενός με την ποδοσφαιρική έννοια του «επενδυτή», αλλά και αυθεντικών «κινήσεων» που θα έβαζαν τη δυναμική τους, για να προσφέρουν λύσεις στα αδιέξοδα που οδήγησαν στην πτώση. Έχει μάλιστα υποστεί από «κακοδιαχείριση», μέχρι και αντιμετώπιση ξέφραγου αμπελιού, από ορισμένους -«άρχες» του. Γι' αυτό είναι κυρίαρχο σήμερα το μήνυμα που εστάλη στην ανακοίνωση: «Επειδή οι ώρες είναι κρίσιμες, απαιτείται προσοχή και σοβαρότητα, γιατί "επίδοξοι σωτήρες" θα βρεθούν πολλοί. Ο ΟΦΗ χρειάζεται αυτήν την ώρα ανθρώπους που θα έχουν ήθος και σημαντική οικονομική δυνατότητα, για να συμμετάσχουν στη νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί. Και αυτό θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όσους θέλουν να παίξουν σε αυτήν τη φάση με το όνομα της ομάδας».

Αλίμονο, λοιπόν, αν η επανεκκίνηση που αξίζει και ονειρεύονται οι φίλοι της κρητικής ομάδας γίνει με τα ίδια χαρακτηριστικά του χθες, που δημιούργησαν ολόκληρα μπουκέτα από παθογένειες... Χωρίς να σημαίνει ότι για όλους υπάρχει πρόθεση αυτοδιαφήμισης ή ότι δεν έχουν την καλή πρόθεση. Ο τρόπος όμως είναι η ένδειξη για το αν οι κινήσεις τους είναι συμβατές με την παρούσα κρίσιμη και ιστορική συγκυρία. Όταν η ίδια η πραγματικότητα του ΟΦΗ φωνάζει από μόνη της για το απόλυτο της σοβαρότητας και της ικανότητας, σε ηγετικό και οικονομικό επίπεδο.

Από τη Γνώμη της έντυπης έκδοσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News