default-image

Ενημερώθηκαν για την ωοτοκία της Caretta Caretta

Κρήτη
Ενημερώθηκαν για την ωοτοκία της Caretta Caretta

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις που διοργάνωσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρεια Κρήτης στις Μοίρες και στα Χανιά, με θέμα "Εφαρμογή των μέτρων διαχείρισης των προστατευόμενων παραλιών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta στους κόλπους Μεσαράς και Χανίων".

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων, των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, πολιτιστικοί σύλλογοι, επαγγελματίες και μέλη του Συλλόγου "Αρχέλων", συζητήθηκε το νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των παράκτιων περιοχών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

Στόχος των αναγκαίων μέτρων διαχείρισης που πρέπει να ληφθούν είναι η αρμονική συνύπαρξη των τοπικών χρήσεων με το φυσικό περιβάλλον με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη των περιοχών αυτών, και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου.

Στην εκδήλωση στα Χανιά παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, και στις Μοίρες ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης.

Από την ενημερωτική συνάντηση στα Χανιά

Ανάλογη ενημερωτική συνάντηση  προγραμματίζεται το προσεχές διάστημα στο Ρέθυμνο, για την παράκτια ζώνη που χρήζει προστασίας.

Πληροφορίες για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δίνονται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης και ειδικότερα από τα τμήματα Περιβάλλοντος Ηρακλείου (δρ Μ. Κανδηλογιαννάκη, 2813 410123) και Περιβάλλοντος-Υδροοικονομίας ΠΕ Χανίων (δρ Ε. Αγγελογιαννάκη, 28213 45813).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News