Ειδήσεις

Παραδόθηκε στην πρόεδρο της Βουλής η μήνυση κατά των ΥΠΟΙΚ

Παραδόθηκε στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η μήνυση που υπέβαλε η Λαϊκή Στάση Πληρωμών κατά των υπουργών Οικονομικών και των διευθυντών των εφοριών εξαιτίας «της εγκληματικής πράξης της είσπραξης - κατά το υπερβάλλον μέτρο - του ΕΝΦΙΑ και του ΕΕΤΥΔΕ».

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «χθες, 2-4-2015, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών Ηρακλείου, blogger του Ενεργού Πολίτη, παρέδωσε στην πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, διά του γραμματέα της κ. Κοτσoρώνη, φάκελο που περιείχε ένα ψήφισμα, ένα dvd από τη δράση της Λ.Σ.Π. Ηρακλείου και τη μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατά των εκάστοτε υπουργών Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού (ποιοι είναι αυτοί θα τους αποκαλύψει η εισαγγελική έρευνα) και των διευθυντών των ΔΟΥ για την παράνομη είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και του ΕΕΤΥΔΕ, κατά το υπερβάλλον, όπως έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Δημιουργήθηκε μια μικρή ένταση ανάμεσα στον blogger-εκπρόσωπο της Λ.Σ.Π. Ηρακλείου και το γραμματέα κ. Κοτσορώνη όταν ο τελευταίος περιορίστηκε στην αναγραφή απλώς ενός αριθμού πρωτοκόλλου στο αποδεικτικό το οποίο μου παρέδωσε».

Πιο συγκεκριμένα», αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΛΣΠ κ. Φραγκούλης, «όταν του εξήγησα προφορικά τι του καταθέτω, αισθάνθηκα ότι ένιωσε άσχημα όταν του ανέφερα για τη μήνυση κατά των υπουργών και των διευθυντών των ΔΟΥ για το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και του ΕΕΤΥΔΕ. Στο αποδεικτικό παράδοσης έγραψε, αρχικά, μονάχα ένα αριθμό. Επέστρεψα όταν το διαπίστωσα και απαίτησα να αναγραφεί στο αποδεικτικό τι του παρέδωσα. Είπε τότε στη συνάδελφό του στο ίδιο γραφείο τα εξής: "Αφού νομίζει ο κ. Φραγκούλης ότι θα εξαφανίσουμε τα έγγραφά του, σημείωσε στο αποδεικτικό τι μας παρέδωσε"! Του εξήγησα τότε ότι δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου αλλά μια οργάνωση και θα πρέπει να λογοδοτήσω σ' αυτήν. Έτσι έληξε, ομαλά, η διαφαινόμενη σύγκρουση μεταξύ μας ικανοποιώντας την απαίτησή μου.

Συνεχίζοντας ο κ. Φραγκούλης επισημαίνει τα εξής: «Αν μετέχω στη Λ.Σ.Π. Ηρακλείου οφείλεται, ανάμεσα στα πολλά θετικά της, ότι οι σχέσεις των μελών της διέπονται από τους κανόνες της Άμεσης Δημοκρατίας στις οποίες πιστεύει ο blogger. Όποιος εκπροσωπεί έναντι τρίτων την ακηδεμόνευτη, ακαπέλωτη αυτή οργάνωση οφείλει άμεση λογοδοσία στα μέλη της. Δεν μπορούσα λοιπόν εγώ να περιοριστώ στην απλή παραλαβή ενός αριθμού πρωτοκόλλου. Δικαιολογημένα θα αμφέβαλαν τα μέλη της Οργάνωσης για το τι παρέδωσα, ιδίως για το έγγραφο της μήνυσης αναρωτώμενα μήπως δείλιασα».

Το ψήφισμα που παραδόθηκε στη Βουλή:

Σχόλια