default-image

Προβληματισμός για την ασφάλεια του αεροδρομίου Σητείας

Κρήτη
Προβληματισμός για την ασφάλεια του αεροδρομίου Σητείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έγγραφο του Δήμου Σητείας, στο οποίο η δημοτική Αρχή επισημαίνει ότι εδώ και τρία χρόνια κατά την τουριστική περίοδο έχουν ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της πόλης "Βιτσέντζος Κορνάρος", κατέθεσε ως αναφορά προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Λασιθίου Κωστής Δερμιτζάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αερολιμένα.

Στο έγγραφό του ο Δήμος Σητείας επισημαίνει συγκεκριμένα ότι κατά την τουριστική περίοδο έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια πτήσεις charter από Ολλανδία, Γαλλία και Τσεχία με συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από τουριστικούς πράκτορες για την αξιοποίηση του δημοτικού αερολιμένα Σητείας "Βιτσέντζος Κορνάρος".  

Τονίζει ότι από το 2015 οι πτήσεις θα εξυπηρετούνται από το νέο κτήριο εμβαδού 9.200 τ.μ. και ότι ο αερολιμένας βρίσκεται πλέον στην κατηγορία επτά, γεγονός που επιβάλλει με βάση τον κανονισμό πυρασφάλειας και διάσωσης αεροσκαφών σε αεροδρόμια (ΦΕΚ 669/1-6-2001) την παρουσία δύο πυροσβεστικών οχημάτων με πέντε άτομα προσωπικό, επιβάλλεται δηλαδή η ίδρυση νέας ανεξάρτητης Υπηρεσίας Πυρόσβεσης στο συγκεκριμένο Αερολιμένα. Τέλος ο Δήμος ζητά να συμπεριληφθεί στο νέο σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος η ίδρυση της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Ο βουλευτής Κ. Δερμιτζάκης, που κατέθεσε ως αναφορά το έγγραφο της δημοτικής Αρχής Σητείας στον υπουργό Εσωτερικών, ζητά απάντηση και ενημέρωση σχετικά με το ποιες ενέργειες θα αναληφθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News