default-image

Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στο ΔΟΥ Ηρακλείου

Κρήτη
Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στο ΔΟΥ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμακώνεται η "επαναστατική γυμναστική" εκ μέρους των τοπικών αντεξουσιαστικών πυρήνων, όπως αποδεικνύει η νέα επίθεση με εμπρηστικό και εκρηκτικό μηχανισμό που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης με στόχο αυτή τη φορά το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ Ηρακλείου. Έκρηξη και φωτιά μπορεί να προκάλεσαν σχετικά μικρές επιπτώσεις, ωστόσο ο προβληματισμός για τα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα εντείνεται, καθώς πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επίθεση με αυτοσχέδιους μηχανισμούς στο Ηράκλειο το τελευταίο διάστημα.

Ταυτόχρονα οι επικεφαλής της ΔΟΥ Ηρακλείου αναγκάζονται να επανέλθουν εγγράφως στο αίτημά τους για 24ωρη φρούρηση του κτηρίου από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι δράστες τοποθέτησαν στην κεντρική είσοδο του συγκροτήματος γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό, τα οποία και πυροδότησαν. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 03:30 το πρωί της Πέμπτης. Η τζαμαρία κατέρρευσε από το ωστικό κύμα, ενώ προκλήθηκε και μικρής έκτασης φωτιά, η οποία κινητοποίησε τις Αρχές, χωρίς να χρειαστεί όμως παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Η Διεύθυνση της ΔΟΥ Ηρακλείου κράτησε χαμηλούς τόνους στη διαχείριση του περιστατικού, αποφεύγοντας να αναφερθεί στα κίνητρα της επίθεσης. Ωστόσο, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο διευθυντής κ. Ρολάκης, επανήλθε για τρίτη φορά με γραπτό αίτημά του προς στη Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ζητώντας 24ωρη φρούρηση του χώρου.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_5ruwhajk/

Στο σημείο πραγματοποίησε αυτοψία πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος περισυνέλεξε υπολείμματα του αυτοσχέδιου μηχανισμού, προκειμένου να αποσταλούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι παρόμοιος με εκείνους που εντοπίστηκαν τόσο στο Δικαστικό Μέγαρο, σε επίθεση που εκδηλώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και σε γνωστό πολυκατάστημα στον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου τον προηγούμενο μήνα.

Λίγες ώρες αργότερα, με ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου μηχανισμού ανέλαβε ο αποκαλούμενος "Πυρήνας Ηρακλείου", σε ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους απεργούς πείνας.

Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Μας χωρίζουν χιλιόμετρα, τείχη και τα κάθε λογής σκυλιά του κράτους, μα νιώθουμε πιο καυτή από ποτέ τη φωτιά που καίει μέσα σας. Με αυτήν στο πλευρό μας, ορμάμε στη μάχη ουρλιάζοντας θάνατο στο θάνατο που διακινείται ως ζωή. Όσοι λένε πως δεν είναι στιγμή για επίθεση, όσοι ζητάνε να δοθεί λίγος χρόνος ακόμη στην κυβέρνηση (για να αποδείξει το πόσο αριστερή είναι), σφίγγουν οι ίδιοι τα δεσμά στα κρεβάτια κράτησης. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο. Είναι επιτακτική ανάγκη οι κινήσεις μας να ξεφύγουν από τα όρια του νόμιμου».

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News