default-image

Η "ΚΡΗΤΗ ΤV" τρύπωσε στα άδυτα του CERN (video)

Η "ΚΡΗΤΗ ΤV" τρύπωσε στα άδυτα του CERN (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η "ΚΡΗΤΗ TV" και η εκπομπή "Αντιθέσεις" τρυπώνει στα άδυτα του CΕRN στη Γενεύη και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του κορυφαίου ερευνητικού κέντρου. Πρόκειται για μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα, με σημαντικές αποκαλύψεις, η οποία παρουσιάζεται σε δύο μέρη.

Χθες παρουσιάστηκε το πρώτο μέρος (ολόκληρη η εκπομπή στο παρακάτω βίντεο) και σήμερα Παρασκευή, στις 10 το βράδυ, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, θα παρουσιαστεί το δεύτερο.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Σημαντικές αποκαλύψεις και κορυφαίοι επιστήμονες πλαισιώνουν την έρευνα που έχει την υπογραφή της "ΚΡΗΤΗ TV" και στην πράξη αποτελεί το πρώτο πολύωρο ντοκιμαντέρ αναφορικά με το διάσημο, αλλά στην πράξη άγνωστο, διεθνές ερευνητικό κέντρο που προβάλλεται από ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Γιώργος Σαχίνης, με τη βοήθεια του εικονολήπτη Μάκη Μελισσουργάκη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα CERN που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστο για πολλούς Έλληνες.

Η αποστολή της "ΚΡΗΤΗ TV" στη Γενεύη ξεναγείται η ίδια, ερευνά, καταγράφει και αποκαλύπτει με τη σειρά της στους τηλεθεατές της Κρήτης τα όσα "μυστηριώδη" για τον πολύ κόσμο συμβαίνουν πίσω από κάθε επιστημονικό πρόγραμμα, αλλά και σε... βάθος 100 μέτρων από την επιφάνεια της γης, όπου και έχει εγκατασταθεί το δαχτυλίδι του γιγαντιαίου "γραμμικού επιταχυντή".

Σήμερα, στο δεύτερο μέρος της έρευνας, ο γενικός διευθυντής του CERN και Γερμανός καθηγητής Φυσικής Rolf-Dieter Heuer ανοίγει τα χαρτιά του σε μια συνέντευξη από τις σπάνιες του είδους, μόνο για την "ΚΡΗΤΗ TV". Αναφέρεται στο ρόλο της Ελλάδας και ειδικά της Κρήτης στην επιστημονική πρωτοπορία, με γνώμονα και το άριστο ερευνητικό έργο στο εδώ Πανεπιστήμιο, γεγονός που δίκαια το κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης και το πιο γνωστό ελληνικό πνευματικό ίδρυμα διεθνώς. Ο καθηγητής δίνει ακόμη το στίγμα για το τι πρέπει να περιμένει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και κατ' επέκταση η ανθρωπότητα στο άμεσο μέλλον από την εξέλιξη της έρευνας στο διεθνές κέντρο.

Η δημοσιογραφική αποστολή της "ΚΡΗΤΗ ΤV" επέστρεψε από τη Γενεύη με τις αποσκευές της γεμάτες αποκαλυπτικά και αποκλειστικά ρεπορτάζ, που αφορούν και στο σημαντικό ρόλο του ελληνικού επιστημονικού προσωπικού που στελεχώνει ερευνητικά τμήματα του διεθνούς αυτού προγράμματος, καταγράφοντας τις απόψεις, τις αναλύσεις και τις εκτιμήσεις και των κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσα από τη "Νέα Κρήτη" και το neakriti.gr θα φιλοξενηθούν εξίσου αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, από τα οποία ο αναγνώστης με άμεσο και απόλυτα κατανοητό τρόπο θα "ξεναγηθεί" στο άγνωστο πεδίο της συμπαντικής έρευνας και της δημιουργίας του κόσμου στον οποίο ζούμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ "ΚΡΗΤΗ TV"

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

Κάμερα: Μάκης Μελισσουργάκης

Επιμέλεια: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News