Ειδήσεις

Συνάντηση Βοργιά-Σπυρόπουλου για την επαναλειτουργία των ΙΚΑ

Για άλλη μία φορά τέθηκε η πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για τη λειτουργία και των δύο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην πόλη του Ηρακλείου, καθώς και η επαναλειτουργία των υποκαταστημάτων ΙΚΑ Μοιρών και Λ. Χερσονήσου, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοργιάς με το διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Στη συνάντηση παρευρισκόταν και ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΙΚΑ Βασίλης Κοκκινάκης, καθώς και εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χουστουλάκης Αλέξανδρος όπου τέθηκε σαφέστατα από τους φορείς του Ηρακλείου η παραμονή λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Αγίου Μηνά και όχι το κλείσιμο του.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ έθεσε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι (άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι) όπως, η τεράστια καθυστέρηση απόδοσης συντάξεων, η έξαρση της ανασφάλιστης εργασίας λόγω της έλλειψης ελέγχων από το ίδρυμα (ΕΥΠΕΑ-ΙΚΑ), καθυστέρηση παροχών μεγαλύτερη των 8 μηνών, ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των συνταξιούχων κ.λπ.

«Παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία ελέγχων (παρότι τα γνώριζε ο κ. Σπυρόπουλος), όπως αυτά φαίνονται στον παρακάτω πίνακα και τα οποία αφορούν την πόλη του Ηρακλείου, όπου διαφαίνεται η μεγάλη ευθύνη του Ιδρύματος για την έξαρση της ανασφάλιστης εργασίας λόγω της έλλειψης των ελεγκτικών μηχανισμών», αναφέρει το ΕΚΗ σε ανακοίνωσή του.

ΕΤΟΣ

ΕΥΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΥΠΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΥΠΟΚ. ΑΓ. ΜΗΝΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

2009

1558

-------------------

571

2129

2010

1543

-------------------

638

2181

ΕΩΣ 02/2011

211

40

708

959

2012

-------------------

80

739

819

2013

-------------------

162

169

331

2014

-------------------

116

20

136

Και συνεχίζει: «ο διοικητής του ΙΚΑ ήταν απόλυτος για την πρόθεση στο να προβεί στο κλείσιμο ενός εκ των δύο υποκαταστημάτων, του ΙΚΑ Αγίου Μηνά ή Νέας Αλικαρνασσού. Άποψη που μας βρίσκει τελείως αντίθετους, αφού το κλείσιμο ενός εκ των δυο υποκαταστημάτων θα προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Απεναντίας το ΙΚΑ βγαίνει ζημιωμένο κατά εκατομμύρια ευρώ, λόγω της ανασφάλιστης εργασίας για το οποίο ο διοικητής του ΙΚΑ, δε δίνει καμία λύση.

Όπως μας δήλωσε, δεν προβλέπετε καμία επάνδρωση των υποκαταστημάτων με επιπλέον προσωπικό. Όπως συμφώνησε και ο ίδιος η τελική απόφαση θα είναι πολιτική, οπότε και το ζήτημα θα κλείσει στο υπουργείο Εργασίας.

Καλούμε τον υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη καθώς και τους βουλευτές Ηρακλείου και ιδιαίτερα τους κυβερνόντες (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) να πάρουν θέση, αφού οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις σχετίζονται με τις απόψεις του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου».

Σχόλια