Ειδήσεις

Run Greece: Πανέτοιμο το Ηράκλειο για τη μεγάλη γιορτή

Όλα έτοιμα για το μεγάλο αθλητικό γεγονός, τους Αγώνες Πόλης για όλους, Run Greece, που έρχονται και φέτος στο Ηράκλειο, με ακόμη μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών (ξεπερνά το 100%) και ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Τόσο οι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, όσο και η διαδρομή για τους μικρούς δρομείς θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Απριλίου.

Η πόλη ετοιμάζεται για το μεγάλο αυτό γεγονός, που θα συνοδευτεί από τριήμερο εκδηλώσεων και εκπλήξεις από την τοπική αγορά.

Ανοιχτό κάλεσμα Περιφέρειας-ΣΕΓΑΣ-Δήμου στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού

Ανοιχτό κάλεσμα για τη συμμετοχή των πολιτών ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου στο μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Κρήτη, το "Run Greece-Ηράκλειο", απηύθυναν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Περιφέρεια η οργανωτική επιτροπή, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην προετοιμασία του αγώνα.

Το "Run Grecce-Ηράκλειο" οργανώνεται για τρίτη χρονιά στο Ηράκλειο από το ΣΕΓΑΣ, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου, και τη συνεισφορά πολλών εθελοντικών φορέων και οργανώσεων. Αφορά αγώνες πόλης 5, 10 χιλιομέτρων και αγώνες παιδιών, που καθιέρωσε το 2013 με επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους της χώρας. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία εκπροσώπων φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης δήλωσε: «Οι αγώνες τείνουν να γίνουν ένας πολύ επιτυχημένος πανελλήνιος θεσμός. Φέτος οι συμμετέχοντες στους αγώνες αυξάνονται όπως και οι στόχοι. Ήδη το πρώτο φετινό "Run Greece" έγινε με τεράστια επιτυχία στη Λάρισα και το ίδιο θα επαναληφθεί σε όλες τις πόλεις. Ο φετινός στόχος στις συμμετοχές είναι έως 3.600 άτομα, και έχει αξία να βάζουμε πλαφόν προς τα πάνω γιατί πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε στην ευθύνη μιας διοργάνωσης που δε δικαιούται να έχει λάθη και αδυναμίες. Θέλουμε να κάνουμε ένα θεσμό που θα απευθύνεται και στους ξένους επισκέπτες μας, και έχουμε κάνει τη σχετική προετοιμασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλη Βαμιεδάκη καθώς επίσης τη σημαντική βοήθεια του Νίκου Συριγωνάκη, εντεταλμένου συμβούλου στον τομέα αθλητισμού. Έχουμε άριστη συνεργασία προετοιμασίας με το Δήμο Ηρακλείου, τους φορείς, το ΣΕΓΑΣ, το μεγάλο χορηγό Wind, γιατί η χορηγία έχει μεγάλη αξία που θα διατεθεί σε τοπικά ιδρύματα. Επίσης οφείλω αναφορά στους αφανείς ήρωες των αγώνων, τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων, που προσφέρουν την ψυχή τους για την επιτυχία των αγώνων».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς υπογράμμισε: «Πρόκειται για μια γιορτή για το Δήμο Ηρακλείου. Είναι από τις εκδηλώσεις που οι υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου είναι σε πλήρη συνεργασία για την επιτυχία των αγώνων. Επίσης η συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ είναι άψογη, με τη Wind που αποτελεί παράδειγμα και προς άλλες εταιρείες να συμβάλουν σε τέτοιου είδους αθλητικά δρώμενα και να έχουν ένα κοινωνικό αντίκτυπο. Είναι μια ευκαιρία για τους Ηρακλειώτες να περπατήσουν ή να τρέξουν την πόλη τους στα ωραιότερα σημεία της από το ιστορικό κέντρο, παραλιακά, τα ενετικά τείχη. Τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην αναβάθμιση ποιότητας ζωής και στην αλλαγή ίσως της κουλτούρας των κατοίκων».

Ο κ. Παναγιώτης Αντωνακάκης, μέλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, ανέφερε μεταξύ άλλων για τον επιτυχημένο αθλητικό θεσμό: «Ως ΣΕΓΑΣ το 2013 είχαμε ένα όραμα να κάνουμε τους περιφερειακούς αγώνες στα πρότυπα του μαραθωνίου. Πολλοί είπαν τότε ότι θα αποτύχει, αλλά οι άξονες του οράματός μας πέτυχαν στο ακέραιο, με τη συμμετοχή του κόσμου και την ποιότητα των αγώνων. Και αυτό το όραμα πέτυχε γιατί στηρίχθηκε από την κοινωνία και το μεγάλο χορηγό, τη Wind. O φετινός στόχος είναι οι συμμετοχές να φτάσουν τα 3.600 άτομα, και συγκεκριμένα 600 συμμετοχές στα 10 χιλιόμετρα, 800 συμμετοχές στα παιδιά, και 2.200 συμμετοχές στα 5 χιλιόμετρα που απευθύνονται κυρίως στους μη αθλητές».

Μέγας χορηγός των αγώνων θα είναι η WIND, η οποία για κάθε δρομέα που θα περνάει από την ηλεκτρονική πύλη αφετηρίας θα διαθέτει ένα χρηματικό ποσό που θα λάβουν το "Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου" και το Ίδρυμα για Άτομα με Αναπηρία "Δικαίωμα στη Ζωή".

Τις λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία της κοινωνικής προσφοράς έδωσε ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς Γιώργος Τσαπρούνης, ο οποίος δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να στηρίζουμε για 3η χρονιά το Run Greece στο Ηράκλειο και τη σπουδαία προσπάθεια των φορέων τόσο της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου όσο και του ΣΕΓΑΣ να αναβαθμίσουν τη διοργάνωση παρακινώντας μαζικά τους πολίτες στον αθλητισμό, το δρομικό κίνημα και ταυτόχρονα να προωθήσουν το Ηράκλειο και ευρύτερα την Κρήτη ως έναν ελκυστικό προορισμό για αθλητικό τουρισμό. Στον αγώνα της Κυριακής 26 Απριλίου, η WIND με κύριο μήνυμα "Ένας Αγώνας Για Όλους, σε όλη την Ελλάδα" θα ενισχύσει το σπουδαίο έργο του Συλλόγου "Δικαίωμα στη Ζωή" και του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Ηρακλείου».

Μάλιστα τα στελέχη του ΣΕΓΑΣ έδωσαν συμβολικά τα νούμερα συμμετοχής στους αγώνες στον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά, και τον εκπρόσωπο της Wind Γιώργο Τσαπρούνη.

Παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις

Οι παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

-Παρασκευή 24 Απριλίου, στην πλ. Ελευθερίας, "Kids athletics" με τη συμμετοχή παιδιών δημοτικών σχολείων από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

-Σάββατο 25 Απριλίου, "Γιορτή Στίβου της Κρήτης" αφιερωμένη στο Run Greece, στη δημοτική αίθουσα "Ανδρόγεω" στις 6 το απόγευμα.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης οι εντεταλμένοι σύμβουλοι της Περιφέρειας Κρήτης, Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, το μέλος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης, ο πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Μπρας και ακόμη οι: προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, διοικητής Τροχαίας Ηρακλείου, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ Κρήτης, της Πυροσβεστικής και του Λιμεναρχείου, ο πρόεδρος των κριτών στίβου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν: Τροχαία Ηρακλείου, Πυροσβεστική Ηρακλείου, Λιμενικό Σώμα Ηρακλείου, Ο.Λ.Η., ΕΚΑΒ Ηρακλείου, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου, Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου, Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου, Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τμήμα Σαμαρειτών Ηρακλείου-Διασωστών-Ναυαγοσωστών, ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Σύλλογος Εκπαιδευτών Α' Βαθμίδας Εκπαίδευσης "Δ. Θεοτοκόπουλος", Ε.Π.Σ Ηρακλείου, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, "GS Forum" (Ομάδα Μηχανοκίνητης Υποστήριξης) και "ΠΡΟΤΕΚΤΑ".

Μέγας χορηγός: WIND.

Τοπικοί χορηγοί: MINOAN LINES, Public.

Οι εγγραφές συνεχίζονται

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται η προετοιμασία και οι εγγραφές για τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και πολιτισμού. Οι εγγραφές για τους αγώνες "Run Greece-Ηράκλειο" ξεκίνησαν στις 20 Μαρτίου 2015. Οι εγγραφές για τους αγώνες 5 & 10 χλμ. αλλά και τον αγώνα Παιδιών του "Run Greece-Ηράκλειο" πραγματοποιούνται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης (πατήστε εδώ) ή με τη συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται από τα παρακάτω σημεία:

- Περιφέρεια Κρήτης, Γραφείο αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου (1ος όροφος, 08:00-15:00)

- Δήμος Ηρακλείου, Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού-δημοτικό κτίριο "Ανδρόγεω" (3ος όροφος, 08:00-14:30)

- Κ.Ε.Π. Δήμου Ηρακλείου - Ανδρόγεω 2 (08:00-20:00)

- Κ.Ε.Π. Δήμου Ηρακλείου - Νικολάου Πλαστήρα (08:00 - 20:00)

- Κ.Ε.Π. Δήμου Ηρακλείου - Νέα Αλικαρνασσός (08:00 - 20:00)

- Δ.Α.Π.Κ.Η Πατέλες (Γραμματεία Γυμναστηρίου (09:00 - 22:00)

- Παγκρήτιο Στάδιο, Γραμματεία Σταδίου - Θύρα 9 (09:00 - 22:00)

- Στάδιο Ελευθερίας, Γραφείο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης - Χανιώπορτα (09:00 - 14:00)

- Λιμάνι Ηρακλείου, είσοδος Λιμεναρχείου-Φυλάκιο (Parking ΟΛΗ, 06:30 - 23:00)

Η συμπληρωμένη αίτηση θα πρέπει να επιστραφεί σε ένα από τα παρακάτω σημεία. Υποβολή αιτήσεων γίνεται ΜΟΝΟ στα σημεία αυτά και πουθενά αλλού.

- Περιφέρεια Κρήτης, Γραφείο αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου (1ος όροφος, 08:00 - 15:00)

- Δήμος Ηρακλείου, Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού-δημοτικό κτίριο "Ανδρόγεω" (3ος όροφος, 09:00 - 14:00)

- Στάδιο Ελευθερίας, Γραφείο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης - Χανιώπορτα (09:00 - 14:00 και 17:00 - 20:00)

Προθεσμία εγγραφών

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015. Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν υποβάλει την εγγραφή τους μέχρι τις 15 Απριλίου 2015 θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους (το νούμερο δηλαδή με το οποίο θα τρέξουν).

Εγγραφές μετά τις 17 Απριλίου θα είναι δυνατές μόνο εάν δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στο Παγκρήτιο Στάδιο, από όπου όλοι οι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

Σχόλια