default-image

Ένοχοι οι δύο Χανιώτες για την επίθεση εναντίον του γιατρού

Κρήτη
Ένοχοι οι δύο Χανιώτες για την επίθεση εναντίον του γιατρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχοι για την επίθεση σε βάρος του 32χρονου γιατρού Δημήτρη Μακρέα, στα Χανιά, το βράδυ της 25ης Μαρτίου, κρίθηκαν σήμερα από το Αυτόφωρο Δικαστήριο Χανίων δύο νεαροί Χανιώτες.

Μετά από μια μακρά ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο επέβαλε στους δύο από τους τρεις κατηγορουμένους για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος του θύματος της επίθεσης ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα, ποινή φυλάκισης δέκα μηνών σε ένα από αυτούς για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ αθώος κρίθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος νεαρός.

Ωστόσο οι καταδικασθέντες που δεν έδωσαν το "παρών" στο δικαστήριο δε θα περάσουν την πόρτα των φυλακών, αφού, όπως αποφάσισε η έδρα, η ποινή μέχρι την εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τον όρο οι δύο καταδικασθέντες να καταβάλουν μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη χρηματική εγγύηση που ορίστηκε στις 5.000 ευρώ για τον καθένα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, το βράδυ της 25ης Μαρτίου ομάδα νεαρών είχε επιτεθεί καταφέροντας χτυπήματα στο κεφάλι του 32χρονου γιατρού την ώρα που αυτός βάδιζε με τη σύζυγό του σε πεζοδρόμιο επί της οδού Δασκαλογιάννη.

Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και φορείς των Χανίων, η επίθεση είχε ρατσιστικά χαρακτηριστικά καθώς ο 32χρονος προσφέρει ιατρική φροντίδα σε οικονομικούς μετανάστες.

Την επίθεση σε βάρος του γιατρού είχαν καταδικάσει με ψηφίσματα τους κοινωνικοί φορείς της πόλης, ενώ σήμερα έξω από το Δικαστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον 32χρονο. Με το άκουσμα της απόφασης ο 32χρονος γιατρός ξέσπασε σε λυγμούς.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News