default-image

Τελικά, οι περιφερειακές διευθύνσεις, χρειάζονται;

Περίεργα
Τελικά, οι περιφερειακές διευθύνσεις, χρειάζονται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα περί κακών σχέσεων μεταξύ υπουργού και υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας διαψεύδονται. Οι καθυστερήσεις, ωστόσο, στην επιλογή των 13 περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης κάνουν τις κακές γλώσσες να συνεχίζουν να λένε διάφορα...

Οι νεότερες πληροφορίες θέλουν τους νέους περιφερειακούς να ανακοινώνονται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Αντιθέτως δεν υπάρχουν νεότερα για το αίτημα συνδικαλιστών για κατάργηση της νομοθετικής πρόβλεψης Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με την οποία όλοι οι διατελέσαντες περιφερειακοί γίνονται αυτοδίκαια... σχολικοί σύμβουλοι.

Γνώμη μας είναι πως το αίτημα πρέπει να... εμπλουτιστεί. Να εξεταστεί η κατάργηση γενικά των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Μόνο τα κτήρια που μισθώνονται για τη στέγασή τους να γλιτώσουμε, καλά θα είναι. Στο κάτω-κάτω της γραφής, τόσα χρόνια που δεν είχαμε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πανελλήνιες δε διοργανώναμε; Όλα μια χαρά δε διεκπεραιώνονταν; Απλά τα έκαναν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κάθε νομού.

Τέτοιες παρεμβάσεις πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν δε θέλει να μείνει στην ιστορία. Παρεμβάσεις που μειώνουν τη γραφειοκρατία και το κόστος διαχείρισης του Δημοσίου, ενώ αξιοποιούν καλύτερα τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς-δημόσιους υπαλλήλους. Αυτά έχουν αξία και όχι να μαλώνεις κι εσύ σαν τους προηγούμενους αν θα επιλέξεις τους περιφερειακούς διευθυντές με κομματικά ή αξιοκρατικά κριτήρια.

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News