Ειδήσεις

Συνάντηση φορέων στην Περιφέρεια ενόψει τουριστικής σεζόν

Θέματα προετοιμασίας της πόλης του Ηρακλείου ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, με έμφαση στον τομέα της καθαριότητας αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" και του λιμένος Ηρακλείου, συζητήθηκαν σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης την οποία συγκάλεσαν ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, Γιάννης Αναστασάκης, Γιάννης Ρασούλης, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Κώστας Πλιάκας, ο πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Μπρας και ο πρόεδρος Τουριστικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, «οφείλουμε στους χιλιάδες ξένους επισκέπτες μας να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά όλης της Κρήτης. Ανάλογες συσκέψεις θα επαναληφθούν με τη συμμετοχή όλων των φορέων και με τη συνεργασία της Αυτοδιοίκησης να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Λαμπρινός επισήμανε: «Αναλύσαμε τις προϋποθέσεις ώστε να βελτιωθούν οι υφιστάμενες συνθήκες στην πόλη ενόψει έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου. Θα εντείνουμε τα μέτρα που αφορούν στην καθαριότητα, και σε στοχευμένες περιοχές, και θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε ώστε η παραμονή των τουριστών στο Ηράκλειο να είναι όσο το δυνατόν άνετη. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε και μια προσπάθεια διαγραφής των "γκράφιτι" που υπάρχουν σε μνημεία και τοίχους».

Σχόλια