default-image

Αυτό το Πάσχα, οικογενειακά στο Ιστορικό Μουσείο

Κρήτη
Αυτό το Πάσχα, οικογενειακά στο Ιστορικό Μουσείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το Πάσχα, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ αποφάσισε να προσφέρει το δημοφιλές εορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα χρώματα του Πάθους" σε όλη την οικογένεια.

Τα τελευταία χρόνια το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται, με μεγάλη επιτυχία, πάντα, μία εβδομάδα πριν από την περίοδο του Πάσχα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, οι οποίοι επισκέπτονται το Μουσείο με το σχολείο τους. Στόχος του προγράμματος είναι αφενός να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο κορυφαίοι Ευρωπαίοι ζωγράφοι πραγματεύτηκαν το θέμα των Θείων Παθών και αφετέρου να εξοικειώσει τους μαθητές με σημαντικά ευρωπαϊκά καλλιτεχνικά ρεύματα από το 15ο ως τον 20ό αιώνα.   

Αυτό το Πάσχα, και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη στις 11 π.μ., επιδιώκοντας τη διεύρυνση του κοινού του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι υπεύθυνοι του Μουσείου προσκαλούν «όλη την οικογένεια ή τους ενήλικες εκείνους που έχουν ιδιαίτερη αγάπη για την Ιστορία της Τέχνης και θα ήθελαν να υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαζί με τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τα βαφτιστήρια τους, προσφέροντάς τους ένα διαφορετικό πασχαλινό δώρο».

Το ταξίδι ξεκινά με δύο έργα από τη βυζαντινή συλλογή του Μουσείου και ακολουθεί εκπαιδευτική προβολή με ερωτήσεις, παιχνίδια και κουίζ, προκειμένου να διανυθεί μία διαδρομή στην Τέχνη ως τον 20ο αιώνα.

Για τους ενδιαφερόμενους που θα ήθελαν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα μαζί με παιδιά, προτεινόμενη ηλικία είναι η Ε' δημοτικού και πάνω.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν για όλους, κρίνεται όμως απαραίτητη η δήλωση συμμετοχών στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ, στο τηλέφωνο 2810 283219.

Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος και η υλοποίηση ανήκει στη Φανή Καμπάνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News