default-image

Χωρίς Σπανούλη και στη Μόσχα ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Χωρίς Σπανούλη και στη Μόσχα ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς τον αρχηγό του ταξίδεψε ο Ολυμπιακός για τη Μόσχα. Ο Βασίλης Σπανούλης έβγαλε μέρος της χθεσινής προπόνησης, πλην όμως αποφασίστηκε να μην παίξει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (3/4, 20:00), προκειμένου να προστατευτεί εν όψει των πλέι οφ που ακολουθούν.

Η απουσία είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό, ωστόσο το να παρουσιαστεί ο Σπανούλης υγιής στα πλέι οφ είναι ακόμα πιο σημαντικό για τους Πειραιώτες. Ενα ακόμη παιχνίδι θα χάσει ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα στον ώμο και θα μείνει εκτός. Αντίθετα, ο Κώστας Σλούκας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τη μεγάλη αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ. Ο Ελληνας γκαρντ ξεπέρασε τη θλάση στους προσαγωγούς και είναι έτοιμος να προσφέρει.

Αναμφίβολα με τόσο σημαντικές απουσίες η αποστολή των «ερυθρόλευκων» γίνεται ακόμα πιο δύσκολη σε ένα ματς που θα κρίνει εάν η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα κληθεί να διεκδικήσει την είσοδό της στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης έχοντας πλεονέκτημα ή μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

    Χωρίς Σπανούλη, αλλά με Σλούκα στη Μόσχα!

    Στο χειρουργείο ο Τσαϊρέλης, έξω για ένα μήνα

Πάντως, κατά την αναχώρηση της ομάδας, ο «ερυθρόλευκος» προπονητής τόνισε πως ο Ολυμπιακός, κόντρα σε απουσίες δικές του και... παρουσίες της ΤΣΣΚΑ, θα παίξει για τη νίκη. «Εμείς πηγαίνουμε στη Μόσχα για να κερδίσουμε. Πάντα παίζουμε για να κερδίζουμε. Είναι ντέρμπι, είναι ένα δύσκολο ματς και για τους δύο. Η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί για το παιχνίδι, έχει το αβαντάζ λόγω έδρας», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Τους ξέρουμε και μας ξέρουν, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι, έτοιμοι πνευματικά για να κερδίσουμε. Θεωρώ πως έχουμε κάνει καλά παιχνίδια τελευταία και με την Εφές και στο ελληνικό πρωτάθλημα και κόντρα στη Λαμποράλ όπου χάσαμε στις λεπτομέρειες. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι η ΤΣΣΚΑ έχει αλλάξει πολύ, το ρόστερ είναι ακόμη πιο γεμάτο σε σχέση με το πρώτο ματς. Είναι και ο Κιριλένκο μέσα και ο Χριάπα και ο Τζάκσον που δεν είχε παίξει τότε και ο Γουίμς που ήταν ανέτοιμος. Το ζητούμενο για εμάς είναι να κάνουμε όσα έχουμε σχεδιάσει για να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε».

Από πλευράς παικτών ο «ανεβασμένος» Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε: «Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπως και πολλά άλλα που έχουμε παίξει στο παρελθόν. Το ζητούμενο για εμάς είναι πως θα παίξουμε εμείς, σύμφωνα με το πλάνο των προπονητών μας. Σίγουρα η απουσία του Βασίλη είναι πάρα πολύ σημαντική, δεν μπορώ να πω εγώ κάτι παραπάνω γι' αυτό. Πρέπει να ζήσουμε χωρίς τον Σπανούλη, τώρα ξέρουμε ότι όλοι πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να βρουν εύκολα καλάθια, δεν πρέπει να κάνουμε λάθη που θα τους φέρουν αιφνιδιασμούς και εύκολους πόντους και γενικά πρέπει να τους κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News