default-image

"Αναγκαία η χρηματοδότηση του αεροδρομίου Ηρακλείου"

Κρήτη
"Αναγκαία η χρηματοδότηση του αεροδρομίου Ηρακλείου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, συνάντηση του συντονιστικού της Ν.Ε. Ηρακλείου με εκπροσώπους του Παγκρήτιου Συλλόγου Εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του κρατικού αερολιμένα Ηρακλείου, κατά την οποία εκτέθηκαν από την αντιπροσωπεία των εργαζομένων και συζητήθηκαν διάφορα φλέγοντα θέματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνάντηση ετέθησαν:

α) το φλέγον ζήτημα της αναγκαιότητας για άμεση χρηματοδότηση του αερολιμένα "Ν. Καζαντζάκης" με ποσό ύψους 500.000 ευρώ, για να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς επείγουσες λειτουργικές ανάγκες στις υποδομές και σε κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας για τη φετινή λειτουργία του, ενόψει της αυξημένης κίνησης της θερινής τουριστικής περιόδου.

β) η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αεροδρομίων και ειδικότερα του αεροδρομίου Ηρακλείου, το οποίο συνεισφέρει εξαιρετικά σημαντικά ποσά στο δημόσιο ταμείο καθώς είναι δεύτερο σε επιβατική κίνηση στην Ελλάδα και πρώτο όσον αφορά στις πτήσεις charter.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν να είναι σε συνεχή επαφή και να επαναλάβουν τη συνάντηση στο άμεσο μέλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News