Ειδήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια το Σάββατο

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 4 Απριλίου στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν η Αντιδημαρχία  Πολιτισμού-Τουρισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης". Σε αυτήν συμμετέχουν η ΣΕΑΠ, ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού "Αετογιάννης" και η Ομάδα εθελοντών πολιτών ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη". Την προσπάθεια θα βοηθήσει και η ασφαλιστική επιχείρηση ACTUSpro.

Κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενούς του.

Όπως υπογραμμίζει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού- Τουρισμού και Εθελοντισμού, «η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να δώσετε αίμα. Το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία σας και να κάνουν την ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή. Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: χαρίστε ζωή».

Κάθε αιμοδότης θα λάβει συμβολικά αναμνηστικό δώρο, ένα γλαστράκι από το φυτώριο του Δήμου Ηρακλείου, όπως επίσης και χειροποίητες καρτούλες από τα ΚΔΑΠ του Κέντρου και της Παλιανής.

Σχόλια