Ειδήσεις

Επιστολή ΟΕΒΕΝΗ σε Βαρουφάκη για τέλη οχημάτων σε ακινησία

Μετά το Επιμελητήριο Ηρακλείου παρέμβαση προς τον υπουργό Οικονομικών για την επαναφορά ρύθμισης που αφορούσε στα τέλη κυκλοφορίας κάνει και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), που με επιστολή της στον Γιάνη Βαρουφάκη ζητά να δοθεί και φέτος η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώσουν μειωμένα τέλη ανάλογα με το διάστημα ακινησίας των αυτοκινήτων τους.

Η επιστολή της ΟΕΒΕΝΗ, η οποία κοινοποιείται στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη, τη γεν. γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου και τη ΓΣΕΒΕΕ και υπογράφεται από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Χαράλαμπο Λεκάκη και Ιωάννη Σμυρνάκη, αντίστοιχα, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε υπουργέ,

Εν καιρώ κρίσης, η λήψη μέτρων που ως στόχο έχουν την ανάπτυξη και την επιβίωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη.

Ένα τέτοιο μέτρο εφαρμόστηκε την περυσινή χρονιά και αφορούσε την αναλογική καταβολή μειωμένων τελών κυκλοφορίας για οχήματα που ευρίσκονταν σε κατάσταση ακινησίας (ΠΟΛ 1110/2014).

Η ρύθμιση αυτή έδωσε μια ανάσα σε εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις - κυρίως μικρές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στα νησιά και που "παροπλίζουν" το στόλο τους στους χειμερινούς μήνες.   

Δυστυχώς όμως η ρύθμιση αυτή ήταν προσωρινή και φέτος δεν ίσχυσε. Όπως καταλαβαίνετε θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στις μικρές επιχειρήσεις, εκείνες που λειτουργούν λόγω εποχικότητας για περίπου τρεις μήνες και που με μεγάλη δυσκολία επιβιώνουν.

Κύριε υπουργέ,

Ζητούμε την επαναφορά της ρύθμισης για καταβολή μειωμένων τελών κυκλοφορίας ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων να μπορέσουν να κινήσουν και πάλι τα αυτοκίνητά τους με χαμηλότερο κόστος χρήσης και το κράτος να επωφεληθεί από έσοδα που προέρχονται από την πληρωμή των τελών αυτών».

Σχόλια