Ειδήσεις

Λαϊκή Στάση Πληρωμών: Συνεχίζει τα μπλόκα σε πλειστηριασμούς

Συνεχίζει τον αγώνα για την οριστική ματαίωση πλειστηριασμών ακινήτων η Λαϊκή Στάση Πληρωμών. Χθες Τετάρτη 1/4/2015, στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, έβγαιναν σε πλειστηριασμό τα κτίρια μιας επιχείρησης και ενός σούπερ-μάρκετ όπως και ένα οικόπεδο στην Αυγενική. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κίνησης, οι δύο πρώτοι πλειστηριασμοί κατέληξαν άγονοι, ενώ ο τρίτος άκυρος διότι δεν προσήλθε στο χώρο η συμβολαιογράφος.

Αναλυτικότερα, τα ακίνητα που ήταν στη λίστα των χθεσινών πλειστηριασμών ήταν:

1) οι κτιριακές εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης κατασκευής παγωτών στις Μαλάδες

2) οι εγκαταστάσεις ενός supermarket (υπόγειο και υπερυψωμένο ισόγειο) στα Μάλια και

3) ένα οικόπεδο ενός στρέμματος στην Αυγενική.

Για το τελευταίο, όπως επισημαίνει η Λαϊκή Στάση Πληρωμών, υπάρχει το στοιχείο ότι εντός του οικοπέδου βρίσκεται οίκημα το οποίο αποτελεί την πρώτη κατοικία του ιδιοκτήτη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση η Κίνηση, τα μέλη της ρώτησαν τους αρμοδίους σχετικά με το τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή εάν πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός του οικοπέδου, αλλά η απάντηση που έλαβαν ήταν αποκαρδιωτική, καθώς, όπως τους είπαν, εφόσον ο πλειοδότης γίνεται κάτοχος του οικοπέδου, αυτό σημαίνει ότι γίνεται ταυτόχρονα κάτοχος και οποιουδήποτε κτίσματος υπάρχει εντός αυτού.

Σημειώνεται ότι η Λαϊκή Στάση Πληρωμών συμπληρώνει σήμερα δύο χρόνια δράσης στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Στο διάστημα αυτό κατάφερε να αποτρέψει τον πλειστηριασμό εκατοντάδων ακινήτων των πολιτών.

«Μοιραστήκαμε με πολλούς συμπολίτες μας την αγωνία, την απόγνωση αλλά και τη χαρά. Μα πάνω απ' όλα καταλάβαμε ότι το Ειρηνοδικείο είναι ο χώρος που επιβεβαιώνει ότι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και το αίσθημα δικαίου που πηγάζουν από την καρδιά αποτελούν τη δύναμη που ενώνει όλους τους ανθρώπους και τους μετατρέπει από αγνώστους σε γνωστούς και φίλους», υπογραμμίζουν τα μέλη της Κίνησης.

«Όσο η ακίνητη περιουσία μας κινδυνεύει να χαθεί, εμείς θα συνεχίζουμε τον αγώνα… Εσείς;», καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται ότι η Λαϊκή Στάση Πληρωμών Ηρακλείου, διά του μέλους της και δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Ηρακλείου κ. Μόνας Αμανατίδου, κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία, την οποία συνέταξε ο δικηγόρος Γιώργος Φραγκούλης, κατά των εκάστοτε υπουργών Οικονομικών και διευθυντών της ΔΟΥ Ηρακλείου εξαιτίας της εγκληματικής πράξης της είσπραξης-κατά το υπερβάλλον μέτρο του ΕΝΦΙΑ και του ΕΕΤΥΔΕ.

Σχόλια