Ειδήσεις

Ξεκινά η διάθεση των αυτοκόλλητων σημάτων στα ενοικιαζόμενα

Η κατάργηση των τιμοκαταλόγων και η αντικατάστασή τους από τα νέα αυτοκόλλητα σήματα ήταν μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητήθηκαν στη γενική συνέλευσης της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Αν. Κρήτης "Κνωσός" που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ομοσπονδία, η διάθεση των νέων αυτοκόλλητων σημάτων θα αρχίσει μέσα στον Απρίλιο, ενώ η μη συμμόρφωση στην προμήθειά τους επισύρει πρόστιμο 1.000 ευρώ στην εκάστοτε επιχείρηση. Μάλιστα η Ομοσπονδία παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το παραπάνω στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2810332691 και 2811103071.

Εκτός από την κατάργηση των τιμοκαταλόγων και την αντικατάστασή τους από τα νέα αυτοκόλλητα σήματα, η γενική συνέλευση ασχολήθηκε και με άλλα φλέγοντα θέματα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία, και συγκεκριμένα:

- «Την επικύρωση της τροποποίησης του καταστατικού της Ομοσπονδίας

- Την κατάταξη της Ομοσπονδίας στο ΞΕΕ για την κατηγοριοποίησή των καταλυμάτων

- Την κατάφωρη αδικία που έχει υποστεί ο κλάδος στο φορολογικό τομέα

- Την παράλογη απαίτηση - σε πολλές περιπτώσεις - της ένταξής μας σε πάνω από ένα ασφαλιστικά ταμεία.

Η παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας σε όλα τα παραπάνω θέματα υπήρξε άμεση, με υπομνήματα αλλά και προσωπικές επαφές με βουλευτές αλλά και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα (π.χ. ΣΕΕΔΔΕ, ΕΟΤ, ΞΕΕ, ΟΑΕΕ,ΟΓΑ κ.ά)».

Σημειώνεται ότι στη συνέλευση έδωσαν το "παρών" οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας όλων των συλλόγων που την απαρτίζουν, δηλαδή του Ηρακλείου, του Αγίου Νικολάου, του Δήμου Ιτάνου, του Μακρύ Γιαλού, της Σητείας και της Ελούντας.

Εξάλλου, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η κατηγοριοποίηση και η κατάταξη, η έλλειψη ρευστότητας και μία σειρά ακόμη από κρίσιμα θέματα, που ταλαιπωρούν στο σύνολό τους τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, απασχόλησαν τη 18η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.), η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα.

Τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού, στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεώργιος Τσακίρης, και πολλοί εκπρόσωποι κομμάτων και θεσμικών φορέων του Τουρισμού.

Σχόλια