Ειδήσεις

Απίστευτο: Την... κοπάνησε η Βίκυ Σταμάτη

Δεν είναι πλέον φυλακισμένη στο Δρομοκαϊτειο η Βίκυ Σταμάτη, καθώς σήμερα λίγο πριν τις 6 το πρωί διαπιστώθηκε ότι δεν βρίσκεται στο κελί της!

Δηλαδή, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που "μοιράζεται" τις κατηγορίες του πρώην υπουργού, είναι πλέον δραπέτης!

Η Βίκυ Σταμάτη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο φρουρούμενη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος, στις 5.45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε και η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως απέδρασε από το μπαλκόνι του δωματίου της κάποια στιγμή μετά τη 01:30 όταν έγινε ο τελευταίος έλεγχος και στις 05:00, μια ώρα πριν τον πρώτο έλεγχο της ημέρας. Το περίπεργο είναι πως το δωμάτιο στο οποίο διέμενε  φυλασσόταν από φρουρούς των φυλακών Κορυδαλλού και  είχε μπαλκονόπορτα κλεισμένη με λουκέτο! Όμως το πρωί, η μπαλκονόπορτα βρέθηκε ανοιχτή, το λουκέτο σπασμένο και η Βίκυ Σταμάτη εξαφανισμένη. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στο κρεβάτι της η Βίκυ Σταμάτη είχε αφήσει ένα γράμμα.

Είχε συνεργό

Από το Δρομοκαΐτειο πάντως εκφράζεται η άποψη πως ίσως η Βίκυ Σταμάτη δεν σχεδίασε και εκτέλεσε μόνη της την απόδαρση, αλλά κάποιος τη βοήθησε. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Maga ο Ισίδωρος Πρώιος πρόεδρος Δρομοκαϊτειου είπε πως ο δωμάτιο, όπως και όλο το υπόλοιπο τμήμα του ιδρύματος είναι ισόγειο, κοντά στην έξοδο προς την Αγία Βαρβάρα. Μάλιστα υπόνοιες ότι είχε βοήθεια κατά την απόδραση της καθώς τόνισε πως η μπαλκονόπορτα είχε λουκέτο το οποίο παραβιάστηκε.

Παράλληλα ο κ.Πρώιος  ανέφερε πως υπήρχε φρουρά και μάλιστα από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και όχι απλά από προσωπικό του Δρομοκαϊτειου στο δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη

Διοικητής Δρομοκαΐτειου  

Ο διοικητής του Δρομοκαΐτειου, κ. Παύλος Θεοδωράκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε όσα έχουν γίνει γνωστά. «Έξω από την πόρτα της υπήρχαν δύο φρουροί οπότε δεν μπορούσε να φύγει από εκεί. Έφυγε από την μπαλκονόπορτα παραβιάζοντας μάλλον το λουκέτο».

Σε ερώτηση αν η έγκλειστη στο Δρομοκαΐτειο κυρία Σταμάτη μπορεί να απέδρασε με εξωτερική βοήθεια, ο κ. Θεοδωράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ενώ τόνισε πως γίνονται έρευνες και μέσα στον περιβάλλοντα χώρου του ιδρύματος, καθώς μόνο αν κάποιος βοήθησε την Βίκυ Σταμάτη, εκείνη θα μπορούσε να φύγει από το Δρομοκαΐτειο. Ο μαντρότοιχος έχει ύψος τρία μέτρα, δεν θα μπορούσε να τον περάσει μόνη της. Σε διαφορετική περίπτωση η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται κάπου εκεί κρυμμένη.

Σε τρεις βάρδιες, σωφρονιστικοί υπάλληλοι φρουρούσαν τη Βίκυ Σταμάτη. Τα κλειδιά τα κρατούν οι φρουροί, δήλωσε ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Ισίδωρος Πρώιος, αναφερόμενος στην απόδρασή της από το νοσοκομείο, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega.

Ραγκούσης: Μιλήσαμε χθες  

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκίσκος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Οπως είπε η τελευταία φορά που μίλησε μαζί της ήταν χθες το  βράδυ, γύρω στις 9. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας  τον ευχαρίστησε για τα όσα έχει κάνει για εκείνη και του είπε ότι τίποτα δεν θα την εμποδίσει από το να είναι μαζί με το παιδί της και ότι το προτιμά από το να πεθάνει στο Δρομοκαίτειο. «Ηταν απογοητευμένη και έκλαιγε. Δεν περίμενα όμως τέτοια εξέλιξη», πρόσθεσε. Κλείνοντας της έκανε έκκληση να γυρίσει γιατί όπως είπε μόνο έτσι θα μπορεί να είναι πραγματικά δίπλα στο παιδί της. Μάλιστα του είπε «Σας γράφω ένα γράμμα, θα το βρείτε, δεν θα πεθάνω εδώ».

Ίσως κάτι έγινε κατά στην αλλαγή βάρδιας του προσωπικού ασφαλείας είπε ο διοικητής του ιδρύματος.

Στο ίδιο κλίμα και ο άλλος συνήγορός της Αλέξης Κούγιας ο οποίος μέσω της πρωινής εκπομπής του Mega απηύθυνε έκκληση στην κα Σταμάτη να γυρίσει.

Το νέο «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης

Σημειώνεται ότι χθες απορρίφθηκε για μια ακόμη φορά το αίτημα που είχε υποβάλλει για την αποφυλάκισή της. Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου είχε επικαλεστεί τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και για τα οποία νοσηλευόταν στο Δρομοκαϊτειο. Όπως υποστήριξε, πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα. Επικαλέστηκε βέβαια και το γεγονός ότι το 8χρονο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δύο γονείς του. «Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις, αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα, αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου», τόνιζε.

Μάλιστα, έντονη ήταν η αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου, στον οποίο το δικαστήριο δεν έδωσε το λόγο προκειμένου να υπερασπιστεί τη σύζυγό του: «Είναι επί ξύλου κρεμάμενη και δεν μου δίνετε τον λόγο να πω πέντε πράγματα. Δουλεύετε με τα πρακτικά της προηγούμενης δίκης. Αυτό δεν γίνεται».

Σχόλια