Ειδήσεις

Χωρίς αστυνομικούς το αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης"

Χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό αστυνομικών που πρέπει να καλύπτουν σε 24ωρη βάση της λειτουργία του κινδυνεύει να μείνει το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" που ήδη καλύπτει οριακά τις ανάγκες των πτήσεων τσάρτερ οι οποίες αυξάνονται καθημερινά. Τα αποθέματα δοκίμων αστυφυλάκων εξαντλήθηκαν, καθώς οι σχολές της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν κλειστές.

Η απώλειά τους όμως έρχεται να φανερώσει τη γύμνια καίριων υπηρεσιών οι οποίες επωμίζονται μεγάλο βάρος στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου δεν κρύβει την αγωνία του για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί αν δεν βρεθεί τρόπος να καλυφθεί το κενό των 20 δοκίμων που είχαν χρησιμοποιηθεί το περασμένο καλοκαίρι.

 

Για ζήτημα ασφάλειας που θα έχει αντίκτυπο στις αναμενόμενες αφίξεις από τρίτες χώρες κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές της  ΕΛΑΣ, την ώρα που το νέο κύμα φυγής παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να ταξιδέψουν προς χώρες της Ευρώπης, άρχισε ήδη να εκδηλώνεται.

Ούτε σε φωτογραφία δεν θα δει δόκιμο το τμήμα της Χερσονήσου, όπου τους σε περίπου δυο μήνες θα επικρατούν εικόνες… σαν αυτές. Η δημοτική αρχή της Χερσονήσου στέλνει το δικό της μήνυμα καλώντας τους καταστηματάρχες σε αυτoσυμμόρφωση, ωστόσο  το θέμα της ουσιαστικής ενίσχυσης του τοπικού τμήματος θα μπει άμεσα το τραπέζι.

Αυστηρό μήνυμα μετά τα πρόσφατα κρούσματα που προδίδουν έξαρση της εγκληματικότητας, έστειλε και ο δήμαρχος Ηρακλείου υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Με τις αστυνομικές υπηρεσίες να παραμένουν αποδεκατισμένες.

Η κατάσταση τα τμήματα της υπαίθρου είναι ακόμη ποιο δραματική καθώς σύμφωνα με τους συνδικαλιστές λειτουργούν με σχεδόν το μισό προσωπικό απ ότι προβλέπεται και οι ανάγκες καλύπτονται μόνο με περιπολίες των ΤΑΕ

Σχόλια