default-image

Θα κατακλυστεί η Κρήτη… 20.000 τουρίστες ως το Πάσχα

Θα κατακλυστεί η Κρήτη… 20.000 τουρίστες ως το Πάσχα

Χαμόγελα αισιοδοξίας για τον τουρισμό στην Κρήτη ήδη από το περασμένο σαββατοκύριακο. Οι πρώτες μαζικές πτήσεις τσάρτερ είναι πλέον γεγονός. Γερμανία, Βρετανία, Αυστρία, Νορβηγία υπήρξαν - και πάλι - "οι καλές νεράιδες". Περίπου 4.000 οι τουρίστες έφτασαν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" το σαββατοκύριακο που πέρασε, ενώ μέχρι και το Πάσχα αναμένεται ο αριθμός των τουριστών που θα φτάσει στο νησί μέσω των δυο μεγάλων αεροδρομίων της Κρήτης να ξεπεράσει τις 20 χιλιάδες.

Από την αρχή της εβδομάδας σχεδόν καθημερινά είναι προγραμματισμένες 10 με 15 πτήσεις εξωτερικού. Ο κύριος όγκος των πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί μέχρι το Πάσχα στην Κρήτη είναι από τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστρία, την Ελβετία, ενώ για το αεροδρόμιο "Ιωάννης Δασκαλογιάννης" των Χανίων οι περισσότερες αφίξεις προέρχονται από σκανδιναβικές χώρες που εδώ και χρόνια καθιστούν τα Χανιά ως τον αγαπημένο προορισμό των Σκανδιναβών σε ολόκληρη την μεσόγειο.

Μάλιστα, Νορβηγοί έκαναν το ποδαρικό στα Χανιά, με την κίνηση του αεροδρομίου "Ι. Δασκαλογιάννης" να είναι σε ανοδική τροχιά.

Οι κρατήσεις

Παρά την αισιοδοξία που προκαλούν οι αριθμοί των αφίξεων μέχρι το Πάσχα, φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί το κλίμα στις κρατήσεις από μεγάλες παραδοσιακές αγορές όπως είναι η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία. Όσον αφορά τη ρωσική αγορά, εκεί τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα μιας και η μείωση φαίνεται να αγγίζει ακόμα και το 60%.

Πάντως οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης υπογραμμίζουν πως για αγορές όπως τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία το κλίμα μπορεί να αλλάξει και άμεσα εφόσον υπάρξει μια πολιτική ηρεμία στην Ελλάδα. Θετικό επίσης είναι το γεγονός ότι τις επόμενες μέρες στη Χερσόνησο θα αφιχθούν και τα πρώτα μεγάλα γκρουπ Ισραηλινών τα οποία και θα καταλύσουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Σταλίδας. Αυτό βέβαια που χαρακτηρίζεται ως ένα πολύ θετικό γεγονός είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των επαναλαμβανόμενων τουριστών που ψηφίζουν παραδοσιακά Κρήτη έχει εκφράσει την πρόθεση να επιστρέψει και φέτος για διακοπές στο νησί. Άλλωστε, αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών που βρίσκονται στην Κρήτη είναι επαναλαμβανόμενοι, μιας και σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ο αριθμός τους ξεπερνά τις 500 χιλιάδες για ολόκληρη την Κρήτη.

Στόχος ο εσωτερικός τουρισμός

Ένα μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο για να ενισχύσει την τουριστική προβολή της περιοχής βρήκε ο Δήμος της Χερσονήσου, που φιλοξένησε πριν από λίγες μέρες ομάδα Ελλήνων travel bloggers. Οι προσκεκλημένοι του Δήμου ξεναγήθηκαν στην περιοχή και γνώρισαν την τοπική παράδοση όσο και εναλλακτικές δραστηριότητες, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι από την κρητική φιλοξενία, στοιχεία που θα μεταφέρουν στα blogs με τα οποία συνεργάζονται τα οποία καταγράφουν χιλιάδες επισκέψεις ανθρώπων που αναζητούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Παράλληλα σε ολόκληρη την Κρήτη υπάρχει ήδη η πρόθεση για ελκυστικές τιμές σε μικρά καταλύματα, με στόχο την προσέλκυση Ελλήνων τουριστών, κυρίως τους δυο βασικούς μήνες του καλοκαιριού, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τα Χανιά σε αυτό το κομμάτι βέβαια έχουν και φέτος τον πρώτο λόγο, μιας και διαχρονικά αποτελούν τον πιο αγαπημένο τουριστικό προορισμό στην πατρίδα μας για Έλληνες.

Αφίξεις περασμένου σαββατοκύριακου

Αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης": 22 πτήσεις περίπου 2.500 επιβάτες.

Αεροδρόμιο Χανίων: 15 πτήσεις περίπου 1.500 επιβάτες.

Αφίξεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου το περασμένο σαββατοκύριακο

Γερμανία: 12 πτήσεις

Μεγάλη Βρετανία: 5 πτήσεις

Αυστρία: 3 πτήσεις

Ελβετία: 2 πτήσεις

Αφίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων το περασμένο σαββατοκύριακο

Σκανδιναβικές χώρες: 7 πτήσεις

Μεγάλη Βρετανία: 3 πτήσεις

Πτήσεις μέχρι την Κυριακή των Βαΐων

Πάνω από 30 πτήσεις στο "Ν. Καζαντζάκης"

Πάνω από 20 πτήσεις στο "Γ. Δασκαλογιάννης"

Αφίξεις: περίπου 9 χιλιάδες τουρίστες

Πτήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πάνω από 40 πτήσεις στο "Ν. Καζαντζάκης"

Πάνω από 30 πτήσεις "Γ. Δασκαλογιάννης"

Αφίξεις περίπου 10 χιλιάδες τουρίστες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News