Ειδήσεις

Ξαγρυπνούν κάθε αρχή του μήνα για να βρουν την... υγειά τους

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου σε παγκάκια και διαδρόμους κάθε τελευταία νύχτα του μήνα… αναγκάζονται να ξημερώνονται πολλοί ασφαλισμένοι προκειμένου να κλείσουν την πρώτη του μήνα ένα ραντεβού με γιατρό.

Έφτασε στο ΠΑΓΝΗ για να κλείσει ραντεβού πριν αρχίσει καν αρχίσει να στήνεται η ουρά της πρώτης του μήνα έξω από τη γραμματεία στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Η κ. Διαμάντη από τη Μεσαρά αναγκάστηκε από χθες το απόγευμα να φύγει από το σπίτι της και στις 2 τα ξημερώματα να φτάσει στο νοσοκομείο…. Γιατί όπως είπε δεν είχε άλλη επιλογή, αν ήθελε με βεβαιότητα να πάρει το περιβόητο χαρτάκι προτεραιότητας και να κλείσει ραντεβού.

Εκατοντάδες ασφαλισμένοι κάθε πρώτη του μήνα στοιβάζονται σε ουρές, όπως έκαναν και σήμερα προκειμένου να εξυπηρετηθούν και πριν πάντως ακούσουν την ανακοίνωση ότι τα διαθέσιμα ανά ειδικότητα ραντεβού... Έχουν εξαντληθεί.

Για την ταλαιπωρία που βιώνουν οι ασφαλισμένοι διαμαρτυρήθηκαν σήμερα τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων τόσο στο ΠΑΓΝΗ όσο και το Βενιζέλειο που πραγματοποίησαν από τις 8 μέχρι τις 10 στάση εργασίας ζητώντας από τη μια την οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και από την άλλη στελέχωση των νοσοκομείων που λειτουργούν με αποδεκατισμένο προσωπικό.

Τα εξωτερικά ιατρεία του ΠΑΓΝΗ επισκέφθηκαν το 2014: 103.000 άτομα αύξηση 10% από το 2013. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών 97. 000 άτομα με τις κενές οργανικές θέσεις να φτάνουν τις 650, μεταξύ των οποίων 150 ιατρικό και 350 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο Βενιζέλειο οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 500.

Στην Τεχνική Υπηρεσία από τους 150 εργαζόμενους το 2013, το 2014 είχαν μείνει 30, στη διοικητική υπηρεσία καταγράφονται 70 κενές θέσεις ενώ στη νοσηλευτική 250.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια