Ειδήσεις

Όμηροι της γραφειοκρατίας οι φοιτητές του Πολυτεχνείου

Όμηροι… της ελληνικής γραφειοκρατίας βρίσκονται εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που δεν μπορούν να εισπράξουν αν και το δικαιούνται το επίδομα ενοικίου που τους παρέχει το ίδρωμα.

Στη φοιτητική στέγη του Πολυτεχνείου φιλοξενούνται παρά τις εκατοντάδες αιτήσεις μόλις 78 φοιτητές, καθώς αυτή είναι η δυναμικότητα της στέγης, ενώ 113 είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου που ανά άτομο το μήνα είναι 180 ευρώ.

Τα χρήματα υπάρχουν και στα ταμεία και στον προϋπολογισμό του Πολυτεχνείου ωστόσο δεν μπορούν να τα εισπράξουν οι δικαιούχοι.

Τι έχει συμβεί

Ο επίτροπος ελεγκτής του Δημοσίου δεν ενέκρινε το σχετικό ένταλμα πληρωμής υποστηρίζοντας ότι η νομοθεσία δεν προβλέπει την καταβολή επιδόματος στέγης από ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μετά την εξέλιξη αυτή και για την καταβολή του επιδόματος που αφορά διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών.

Το Πολυτεχνείο αναζητά λύση με πλέον ορατή την καταβολή του ποσού ως υποτροφία ωστόσο για να γίνει αυτό χρειάζεται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Η λύση της ενοικίασης κάποιου ξενοδοχείου είναι επίσης απαγορευτική λόγω των υψηλών τιμημάτων με αποτέλεσμα το λογαριασμό για το νομικό κενό που υπάρχει να καλούνται να πληρώσουν οι φοιτητές παρά την προσπάθεια της πρυτανείας να βρει κάποια λύση.

Του Αντώνη Νομικού

Σχόλια