Ειδήσεις

Επιστολή Κεγκέρογλου προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική

Ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, κ. Θεοδώρα Τζάγκρη, κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη και κ. Θεόδωρο Παραστατίδη, απέστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζοντάς τους ότι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η συνυπογραφή τους στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής «μόνο για το διάστημα του 2010-2011», ενώ τους χαρακτηρίζει μηδενιστές.                                                                          

«Ανοικτή Επιστολή προς τους μηδίσαντες πρώην συντρόφους

και σήμερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγαπητοί σύντροφοι μηδίσαντες,

Μεγάλη έκπληξη μου προκάλεσε η συνυπογραφή από εσάς, της πρότασης για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής ΜΟΝΟ για το διάστημα του 2010-2011.

? Ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ έχουν λόγο, δικαιολογούνται. Δεν θέλουν να εξεταστεί η περίοδος πριν το 2009 γιατί ήταν συμμέτοχοι στο μεγάλο έγκλημα.

? Ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί να κουκουλώσει τους πρωταίτιους της κρίσης του 2009, στο πλαίσιο  συνεργασίας με κομμάτι της Δεξιάς, που πρόσφατα οδήγησε και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

? Εσείς που:

1ον Έχετε ψηφίσει και μνημόνια και μεσοπρόθεσμα και μνημονιακούς νόμους, κάνετε πρόταση μομφής στον εαυτό σας;

Υπενθυμίζω ότι ο κ Κουρουπλής ψήφισε: το πρώτο μνημόνιο και 33 μνηνμονιακούς νόμους.

Η κ. Τζάγκρη: Όλα τα μνημόνια και όλα τα μεσοπρόθεσμα και 88 καθαρά μνημονιακούς νόμους, η οποία μάλιστα εξαπέλυε και μύδρους προς αυτούς που είχαν προβληματισμούς ή δεν ψήφιζαν  άρθρα των μνημονίων .

Ο κ Μιχελογιαννάκης: ΤΟ Μεσοπρόθεσμο και 36 μνηνμονιακούς νόμους.

Ο κ Παραστατίδης: το πρώτο Μνημόνιο, όλα τα μεσοπρόθεσμα και 88 καθαρά μνημονιακούς νόμους.

2ον Όλα όσα λέγατε, όλοι σας, ως πολιτικά πρόσωπα και Βουλευτές το 2009-2010 για τις μεγάλες ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή που οδήγησε στην κρίση, τα κάνετε γαργάρα σήμερα; Πότε λέγατε αλήθεια; Τότε ή τώρα;

Ξεκαθαρίζω ότι εμείς στο ΠΑΣΟΚ θέλουμε την εξεταστική για να ακουστεί η αλήθεια και για τα αίτια της κρίσης του 2009-2010 αλλά και για τα εμπόδια που μπήκαν στην συνέχεια στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης και κυρίως από αυτούς που ήταν συμμέτοχοι στην πρόκλησή της. Έτσι το χρονικό διάστημα διερεύνησης πρέπει να είναι από την ένταξη στο ευρώ και μετά και να παραμείνει ανοιχτή και για να ελέγξει γιατί δεν βγαίνουμε από το Μνημόνιο αλλά και γιατί πάμε σε 3ο Μνημόνιο.

Κλείνοντας σας προκαλώ και σας προσκαλώ να τοποθετηθείτε ξεκάθαρα για το αντικείμενο της εξεταστικής και το διάστημα που πρέπει να διερευνηθεί».

Σχόλια