Ειδήσεις

Ενώνουν δυνάμεις για την προστασία των υγροτόπων

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Αποκορώνου ενώνουν τις Υπηρεσίες και τους Φορείς της Κρήτης στην κοινή προσπάθεια προστασίας των υγροτόπων του νησιού, στο πλαίσιο ημερίδας-συνάντησης εργασίας που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και ώρα 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στην περιοχή "Άγιοι Πάντες" Φρε του Δήμου Αποκορώνου.

Σκοπός της ημερίδας, με θέμα "Η αξία των υγροτόπων της Κρήτης και η προστασία τους από την καταστροφή και την υποβάθμιση", είναι η ενημέρωση για την ανάγκη και την υποχρέωση προστασίας των υγροτόπων της Κρήτης, η ανταλλαγή της εμπειρίας των αρμόδιων Υπηρεσιών και Φορέων, η επισήμανση των προβλημάτων που δυσχεραίνουν την επίτευξη του στόχου προστασίας των υγροτόπων και ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός των υπηρεσιών. Η εντατική συνεργασία και ο συντονισμός εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την προστασία των υγροτόπων αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διατήρηση των πολλαπλών λειτουργιών των υγροτοπικών συστημάτων της Κρήτης, πολλά από τα οποία έχουν υποστεί υποβάθμιση.

Εκτός από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης και τους Δήμους, στην ημερίδα έχουν προσκληθεί οι Αστυνομικές Διευθύνσεις, η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, τα Κεντρικά Λιμεναρχεία-Λιμενικοί Σταθμοί, τα Αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας και άλλοι φορείς.   

Η είσοδος είναι ελεύθερη και για το ευρύ κοινό.

Πληροφορίες: Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρεια Κρήτης Άννα Καγιαμπάκη 2813400249, kagiampaki@crete.gov.gr

Σχόλια