Ειδήσεις

Παγκρήτια συγκέντρωση τροφίμων για το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Το "Χαμόγελο του Παιδιού", παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του, και ενόψει Πάσχα κινητοποιεί για μία ακόμα φορά πολίτες και φορείς, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης που στηρίζει πανελλαδικά και καθημερινά.

Η συγκέντρωση τροφίμων θα πραγματοποιηθεί:

* Τη Μεγάλη Δευτέρα, 6 Απριλίου

- στα Χανιά, στην πλατεία 1866, ώρες 10:00-14:00

- στον Άγιο Νικόλαο, στην κεντρική πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, ώρες 10:00-14:00

* Τη Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου

- στο Ηράκλειο, στην πλατεία Δημαρχείου, ώρες 10:00-13:00

- στο Ρέθυμνο, έξω από το Δημαρχείο, ώρες 14:00-17:00.

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά. Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί ο οργανισμός πανελλαδικά, έχουν πλέον αδειάσει, ως συνέπεια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι εταιρίες στη χώρα μας.

Ωστόσο, χάρη σε ανάλογες κινητοποιήσεις και στη θετική ανταπόκριση των πολιτών το 2014 και, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, το "Χαμόγελο του Παιδιού" στήριξε πανελλαδικά 10.555 παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" στο πλαίσιο της φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια ξεκίνησε το 1997 τη λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών με ανήλικα τέκνα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Κύριος σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήματα που μπορούν να λυθούν με τη συμμετοχή του οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" (προβλήματα διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με φορείς πρόνοιας κ.λπ.). Παράλληλα στοχεύουν στην κινητοποίηση των μελών της κάθε οικογένειας, ούτως ώστε να ενισχύεται ο οικογενειακός πυρήνας και θεσμός και να μην οδηγείται η οικογένεια σε κλιμάκωση της κρίσης με αρνητικά αποτελέσματα για τα παιδιά. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της και την - κατά το δυνατόν - αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές της δυνάμεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

Είδη πρώτης ανάγκης προς συγκέντρωση

Τα είδη προς συγκέντρωση για το "Χαμόγελο του Παιδιού" είναι τα εξής:

-Γάλα εβαπορέ, λάδι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα ντομάτας, είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί), άνθος αραβοσίτου, αλάτι, ξίδι, μπαχαρικά, πουρές, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα.

-Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντιλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)

-Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη κ.λπ.)

-Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)

-Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων)

-Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης δίνονται από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, Κρήτης (κ. Άρτεμις Μαρινάκη, 2821073000, kriti@hamogelo.gr).

Δείτε παρακάτω ένα περιληπτικό video του Συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού" με την ιστορία της δημιουργίας του από το μικρό ιδρυτή Ανδρέα Γιαννόπουλο και τις δράσεις που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος ως τώρα:

Σχόλια