default-image

Ενοχλημένη η Άγκυρα από δηλώσεις Καμμένου για το Αιγαίο

Ελλάδα
Ενοχλημένη η Άγκυρα από δηλώσεις Καμμένου για το Αιγαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενόχληση για τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου ότι το Αιγαίο είναι ελληνική θάλασσα εξέφρασε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, ο οποίος έκανε λόγο για «στρεβλή αντίληψη», η οποία βλάπτει τις προσπάθειες ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.

«Η στρεβλή αυτή αντίληψη, που βρίσκεται στη βάση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο, βλάπτει τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και τη διευθέτηση των προβλημάτων στο Αιγαίο», σημείωσε ο κ. Μπιλγκίτς.

Ακόμη, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, τόνισε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του δικαίου» και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται σύνεση στο θέμα αυτό και διάθεση να επωφεληθούμε από τους ισχύοντες μηχανισμούς διαλόγου».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσε ακόμη ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει «τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της» στο Αιγαίο.

«Θέλουμε η θάλασσα αυτή να αποτελέσει περιοχή ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Έχουμε την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα για την ουσιαστική και μόνιμη λύση όλων των διαφορών στο Αιγαίο, με ειρηνικά μέσα, που θα βασίζονται στα αμοιβαία συμφέροντα, έτσι όπως προβλέπεται από τα Ηνωμένα Έθνη», πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Μπιλγκίτς, «μέχρι τη λύση αυτών των θεμάτων και οι δύο πλευρές πρέπει να αποφεύγουν μονόπλευρες ενέργειες, που θα βλάψουν τη θετική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο χωρών, και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News