Ειδήσεις

Πασχαλινό παζάρι στη Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου

Η Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται σήμερα Τετάρτη 1η Απριλίου μικρούς και μεγάλους στα πλαίσια της πασχαλινής της εκδήλωσης μέσα από τη διεξαγωγή του πασχαλινού της παζαριού.

Τα παιδιά, με τη στήριξη και των ανθρώπων του ιδρύματος, έβαλαν όλη την αγάπη, τη μαεστρία και τη θετική τους ενέργεια, επενδύοντας σε πολλές ώρες δημιουργικότητας και ευχάριστης εργασίας, φτιάχνοντας και φέτος λαμπάδες αλλά και πασχαλινές κατασκευές, με το αποτέλεσμα, αν μη τι άλλο, να ξεπερνάει τα προσδοκώμενα.

Σίγουρα όλοι μας μπορούμε να προμηθευτούμε κάποια από τα πασχαλινά μας δώρα από το παζάρι της Στέγης, προσφέροντας έτσι αυτομάτως χαρά και ικανοποίηση στους ανήλικους πρωταγωνιστές, των οποίων τα χαμόγελα θα λάμψουν μόλις δουν ότι οι δημιουργίες τους τυγχάνουν αποδοχής από τους επισκέπτες. Και βέβαια δεν έχει σημασία η αξία του προϊόντος, αλλά το γεγονός ότι η Στέγη χρειάζεται τη στήριξη και τη συμπαράστασή μας, και το παζάρι αποτελεί μια ακόμη πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι μπορούμε και θέλουμε να βοηθήσουμε τους "θησαυρούς" του ιδρύματος.

Μάλιστα, διάφορες εκπλήξεις θα περιμένουν τους καλεσμένους, όπως μουσικοκινητικό παιχνίδι από την clown art Sofia, face painting, μπαλονοκατασκευές, μαλλί της γριάς και ποπ-κορν, λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα, αλλά και γλυκές απολαύσεις με σιντριβάνια σοκολάτας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Το ραντεβού, που σίγουρα δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, λοιπόν, δίνεται σήμερα, ανήμερα της Πρωταπριλιάς στο χώρο της Στέγης, που βρίσκεται στην οδό Κωνσταντίνου Πολυχρονάκη 5 στο Μασταμπά, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ.

Η Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου συμβάλλει ενεργά στην πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, που ενδέχεται να οδηγηθούν εκεί λόγω του οικογενειακού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος ή άλλων συνθηκών και αιτιών.

Φιλοξενούνται σε 24ωρη βάση αγόρια ηλικίας 6-18 ετών, με υλική και κοινωνική στήριξη σε αυτά και στις οικογένειές τους, με εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση, πολιτιστική καλλιέργεια και ψυχαγωγία.

Το προσωπικό της Στέγης συνεπικουρεί ομάδα εθελοντών που αναλαμβάνει το διάβασμα των παιδιών, καθώς και την υλοποίηση δραστηριοτήτων (μουσική, χορός, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες), εντός και εκτός της Στέγης.

Βάλια Μπούη

Σχόλια