Ειδήσεις

Σταθάκης: "Τέλος στη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές"

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές» τόνισε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι πιστεύει πως η συμφωνία θα κλείσει άμεσα και θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα αλλά και στην επόμενη συμφωνία που θα είναι η μεσοπρόθεσμη.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε επίσης στην τηλεόραση του "Σκάι" ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, προαναγγέλλοντας την επαναφορά του παλιού συστήματος για δύο δυο Κυριακές το χρόνο. Παράλληλα, όπως είπε, υπάρχει η σκέψη να επιτραπεί στους περιφερειάρχες και τους τοπικούς συλλόγους να τα ανοίγουν άλλες δύο Κυριακές το χρόνο, στις περιόδους των εκπτώσεων.

Για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι θα γίνει συζήτηση με τη γερμανική κοινοπραξία που έχει επιλέγει για τη βελτίωση των όρων και όσον αφορά τη συμμετοχή του Δημοσίου, όσο και το χρόνο παραχώρησης τον οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό επειδή είναι 50 χρόνια.

Για το λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι συζητείται ένα σύστημα πολυμετοχικότητας με τη συμμετοχή του Δημόσιου, και όχι 100% ιδιωτικοποίηση. Επίσης σημείωσε ότι το μοντέλο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης έχει καταρρεύσει γιατί υπήρξε υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της κατασκευής των δρόμων αυτών με τραπεζική χρηματοδότηση. Σε ερώτηση αν θα μειωθούν τα διόδια, είπε ότι δεν έχει να πει κάτι αυτή τη στιγμή.

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με όσους έχουν πάρει δάνεια σε ελβετικό φράγκο διευκρίνισε ότι πριν νομοθετήσει το υπουργείο θα περιμένει πρώτα να εκδοθεί μια σχετική απόφαση των δικαστηρίων.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια είπε ότι συζητείται το μοντέλο της δημιουργίας ενός ταμείου που θα λειτουργεί έξω από το τραπεζικό σύστημα γιατί πρέπει να έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το τραπεζικό σύστημα.

Όσον αφορά την Εξεταστική Επιτροπή παρατήρησε ότι «αν η διαδικασία γίνει σωστά και με ανοιχτό ορίζοντα και συντεταγμένα και με πνεύμα ανοιχτών οριζόντων θα ρίξει φως σε μια σημαντική περίοδο».

Σχόλια