default-image

Τουρκία: Ένοπλος εισέβαλε σε γραφεία του ΑKP (video)

Κόσμος
Τουρκία: Ένοπλος εισέβαλε σε γραφεία του ΑKP (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια των τουρκικών Αρχών βρίσκεται ο ένοπλος που εισέβαλε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη σε γραφείο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Το περιστατικό αυτό συνέβη μία ημέρα αφότου μέλη ακροαριστερής οργάνωσης συνέλαβαν όμηρο τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ σε δικαστήριο στην ίδια πόλη, η ομηρία του οποίου είχε αιματηρό τέλος χθες το βράδυ.

Τα γραφεία του ΑΚΡ στα οποία εισέβαλε ο ένοπλος βρίσκονται στο Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης, στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Ο άνδρας διέταξε όλους τους παρευρισκόμενους να εγκαταλείψουν το χώρο και το κτίριο και στη συνέχεια ανέβηκε στον έβδομο και τελευταίο από τους ορόφους του.

Εκεί, αφού έσπασε παράθυρα άρχισε να απευθύνεται στους συγκεντρωμένους περαστικούς, μιλώντας μέσα από ένα εξ αυτών.

Στο σημείο κρέμασε και μία τουρκική σημαία, η οποία έφερε επάνω της ως προσθήκη και ένα σπαθί.

Το περιεχόμενο όσων είπε και οι τυχόν απαιτήσεις που διατύπωσε δεν έχουν γίνει γνωστά.

Μονάδες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας εισέβαλαν στο χώρο και κατάφεραν να αφοπλίσουν και να συλλάβουν τον άνδρα.

Το νέο συμβάν έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά το αιματηρό τέλος που είχε χθες το βράδυ η ομηρία του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, τον οποίο κρατούσαν όμηρο εντός του δικαστηρίου Τσαγλαγιάν της Κωνσταντινούπολης από το μεσημέρι δύο ένοπλοι που είχαν σχέσεις με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C).

Η ομηρία έληξε με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας λίγο μετά τις 9 το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε σοβαρά και τελικά υπέκυψε ο εισαγγελέας και σκοτώθηκαν από την ανταλλαγή πυροβολισμών οι δύο δράστες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News