Ειδήσεις

Στηρίζει την απεργία των εμποροϋπαλλήλων το ΕΚΗ

Στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου την απεργία των εμποροϋπαλλήλων που έχει προκηρύξει στις 5 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) διαμαρτυρόμενη για το άνοιγμα των καταστημάτων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΗ, ο αγώνας θα δυναμώνει κάθε Κυριακή που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά «μέχρι να τον καταργήσουμε εμείς στην πράξη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 , στον κλάδο του εμπορίου, στην οποία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) διαμαρτυρόμενη  για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αντεργατικού μνημονιακού νόμου (Ν. 4177/13). Αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Η λιτότητα, τα χαράτσια και η φοροεισπρακτική πολιτική, που έχουν επιβάλλει δανειστές-κυβέρνηση, είναι καταστροφική για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στη δυνατότητα να έχουμε προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την Κυριακή-αργία, αλλά και για να επανακατακτήσουμε όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που βίαια μας στέρησαν, για αξιοπρεπείς μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα εφαρμόζονται από όλους τους εργοδότες, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλο το εμπόριο.

Δε θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την ίδια μας τη ζωή και τις οικογένειές μας!!!

Δηλώνουμε ότι, όσο αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα είναι σε ισχύ, τόσο ο αγώνας μας θα δυναμώνει κάθε Κυριακή που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά μέχρι να τον καταργήσουμε εμείς στην πράξη».

Σχόλια