Ειδήσεις

Βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ένα νέο στοιχείο, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επιφύλασσαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εντοπίστηκε σημαντική ποσότητα αλκοόλ στα σπλάχνα του.

Ο άτυχος σπουδαστής, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού ή μετά από αυτό, φαίνεται να έχει καταναλώσει σχετικά μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πιθανόν τσικουδιά. Αυτή η διαπίστωση δίνει νέα τροπή στις έρευνες, καθώς οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αναζητούν ξανά τους μάρτυρες που ήταν παρόντες στο εστιατόριο, για να εξακριβώσουν αν είχε πιει αλκοόλ κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, αποφασισμένος να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, να θέλησε να βρει δύναμη για την πραγματοποίησή του, μέσα από την κατανάλωση αλκοόλ.

Στο μεταξύ σήμερα στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας για το bullying στο Ηράκλειο εις μνήμην του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η πορεία έχει οργανωθεί μέσω κοινωνικών δικτύων και εκατοντάδες Ηρακλειώτες έχουν δηλώσει ήδη ότι θα συμμετάσχουν.

Η κατάθεση της μητέρας του

Το κατώφλι της Ασφάλειας Ρεθύμνου πέρασαν τη Δευτέρα η Μαρία Γιακουμάκη και ο θείος του Βαγγέλη Γιώργος Βιδιαδάκης, που κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν κάποια από τα στοιχεία που είχαν δώσει στις αστυνομικές Αρχές των Ιωαννίνων όταν είχε ξεκινήσει η έρευνα για την εξαφάνιση του Βαγγέλη, απαντώντας σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο που είχε σταλεί τα προηγούμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με τον κ. Βιδιαδάκη, δεν προέκυψε κάτι νεότερο στη διάρκεια των καταθέσεων. «Επί της ουσίας έγινε επιβεβαίωση των προηγούμενων καταθέσεών μας. Σας διαβεβαιώνω δεν προέκυψε κάτι νεότερο, δε με ρώτησαν κάτι άλλο από αυτά που αρχικά είχα κληθεί να απαντήσω. Αυτό που θέλω μόνο να πω είναι ότι στάθηκαν λίγο παραπάνω στο ερώτημα αν τόσο εγώ όσο και η μητέρα του Βαγγέλη γνωρίζαμε κάποιον ή κάποιους από αυτούς που δημιουργούσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα προβλήματα στον Βαγγέλη, κάτι στο οποίο δεν μπορέσαμε να δώσουμε απάντηση αφού δε γνωρίζαμε κάτι παραπάνω», ανέφερε.

«Περιμένουμε κι εμείς, όπως όλοι, και το κατανοώ αυτό απόλυτα, να λάβουμε απαντήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Το μόνο για το οποίο μπορώ να σας πω ότι έχω ενημέρωση είναι πως, αν όλα πάνε καλά, όπως τουλάχιστον έχω πληροφορηθεί, θα γίνει ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αιματολογικών και ιστολογικών εξετάσεων του Βαγγέλη από τον κ. Βουγιουκλάκη».

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του κ. Βουγιουκλάκη, ήρθε, με το αλκοόλ που βρέθηκε στα σπλάχνα του άτυχου Βαγγέλη.

Αποχαιρετισμός

Την ίδια ώρα, οι συμμαθητές του Βαγγέλη από το 3ο Γενικό Λύκειο του Ρεθύμνου επέλεξαν να τον αποχαιρετήσουν με μια συγκινητική επιστολή-άρθρο. Χωρίς να μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς τον οδήγησε στο θάνατο, εύχονται να είναι το τελευταίο θύμα και ο θάνατός του επίλογος σε αυτήν την παράνοια.

«Εμείς, οι συμμαθητές του Βαγγέλη, όσοι ζήσαμε μαζί του στα θρανία της μαθητικής ανεμελιάς, που μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε στην αθώα μας εφηβεία, πριν αποκτήσει την τραγική "διασημότητα" σε όλη τη χώρα, και που καλυτέρα βέβαια να μη γινόταν ποτέ, θέλουμε να γράψουμε κάτι γι' αυτόν. Σαν κατευόδιο, σαν ξόδι, για το δικό μας Βαγγέλη, μα και για όλους τους "Βαγγέληδες". Ένα άρθρο για εκείνον, αλλά και για κάθε παιδί που αντιμετωπίζει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, που ανέχεται, που φοβάται, που καταρρακώνεται η ψυχολογία του, που αισθάνεται αβοήθητο, απεγνωσμένο. Ο εκφοβισμός υπήρχε ανέκαθεν στην ανθρώπινη φύση. Τα τελευταία χρόνια όμως αρχίζει να εμφανίζει τρομερή άνθηση. Είναι φοβερό πως το ανθρώπινο είδος έχει σημειώσει τρομακτική πνευματική εξέλιξη με το πέρασμα των αιώνων, κι όμως τα πρωτόγονα ζωώδη ένστικτά μας εμφανίζονται πιο ατίθασα από ποτέ.

Αυτός είναι ο εκφοβισμός, ένα πρόβλημα στους τρελούς καιρούς που ζούμε, μια μάστιγα για να ταράξει την ησυχία μας, αφού δεν υπάρχει πια χολέρα και πανούκλα να ανησυχούμε, ένα πρωτόγονο ένστικτο επικράτησης του ισχυρού. Είναι καθένα απ' αυτά και όλα αυτά μαζί. Δυστυχώς, τώρα θρηνούμε το θύμα του, τον Βαγγέλη μας, το συμμαθητή μας. Ένα παιδί ήσυχο, πράο, που ξέρουμε, όσοι τον ζήσαμε, ότι δεν πείραζε ποτέ κανέναν. Γιατί τέτοιες ήταν οι αξίες του. Ίσως αυτό είναι για εμάς το πιο συνταρακτικό: Η σκέψη ότι καθένας από εμάς θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση του...

Για τον κάθε "Βαγγέλη". Μπορεί να είναι ο φίλος σου, ο συμμαθητής σου, ο αδερφός σου. Μπορεί να είναι ο γείτονάς σου ή το παιδί σου. Μπορεί να είσαι εσύ. Πολλά "μπορεί". Ας ελπίσουμε ότι τα θύματα θα αρχίσουν να μιλάνε ανοιχτά, θα αισθάνονται εμπιστοσύνη και ασφάλεια να εμπιστευτούν το πρόβλημά τους, θα αρχίσουν να πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθηθούν και να ξεφύγουν από το μαρτύριό τους.

Το δικό μας Βαγγέλη άλλοι τον ήξεραν περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι καθόλου. Η ιστορία του όμως άγγιξε μια ολόκληρη χώρα απ' άκρη σ' άκρη. Βαγγέλη μας, ήσουν, είσαι και θα παραμείνεις στη μνήμη μας και στην καρδιά μας ξεχωριστός. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Αντίο... Καλό σου ταξίδι».

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια