default-image

Οι μισθοί των παγκόσμιων ηγετών

Κόσμος
Οι μισθοί των παγκόσμιων ηγετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν πρόκειται για τα επίπεδα των μισθών μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών , υπάρχει σίγουρα τεράστια διακύμανση αν κοιτάξει κανείς σε όλη την υδρόγειο. Παρόλα αυτά κανείς δεν κερδίζει περισσότερα από τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, Lee Hsien Loong, ο οποίος έβγαζε ετησίως 2.856.930 δολάρια από το 2008 έως και το 2012, προτού δηλαδή η λαϊκή δυσαρέσκεια τον αναγκάσει σε περικοπή του μισθού του πάνω από 25%.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής ομάδας του statista.com, και εν έτει 2015, ο μισθός του καλοπληρωμένου ηγέτη συνεχίζει να ανέρχεται σε 1,7 εκατομμύρια δολάρια, ποσό ικανό να συμπληρώσει το συνολικό ετήσιο μισθό των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας , της Ιταλίας , της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί...

Από την άλλη ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, κερδίζει μόλις 400.000 δολάρια κάθε χρόνο, ποσό αρκετά μικρότερο από αυτό του κορυφαίου της λίστας, Lee Hsien Loong, ταυτόχρονα όμως και αρκετά μεγαλύτερο από εκείνο των μισθών των υπολοίπων χωρώ. Τρίτος στη λίστα των μισθολογικών αποδοχών έρχεται ο καναδός πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ, ο οποίος για την σωστή διοίκηση του Καναδά βγάζει αισίως 260.000 χιλιάδες δολάρια το χρόνο. 

Αν και διοικεί τη χώρα με μια από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρωζώνης, σε επίπεδο αποδοχών, η Άγνκελα Μέρκελ, έρχεται τέταρτη, εξοικονομώντας περίπου 234.400 δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με το statista.com. Χαμηλότερος είναι ο ετήσιος μισθός του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανέρχεται σε 136.000 δολάρια. Ταυτόχρονα όμως είναι και πολύ μεγαλύτερος από αυτόν του ηγέτη της κινεζικής υπερδύναμης,Σι Τζινπίνγκ , ο οποίος κερδίζει μόλις 22.000 δολαρία κάθε χρόνο.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News