default-image

"Αόριστη απάντηση Σταθάκη για δομές αντιμετώπισης φτώχειας"

Κρήτη
"Αόριστη απάντηση Σταθάκη για δομές αντιμετώπισης φτώχειας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να υπερβληθούν όλα τα εμπόδια και να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας ζήτησε ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταθάκη, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή.

Ο κ. Κεγκέρογλου, αφού σημείωσε απευθυνόμενος στον υπουργό ότι σε τέτοια ευαίσθητα θέματα δε δικαιολογούνται καθυστερήσεις, ζήτησε να ενημερωθεί γιατί ανακλήθηκαν οι αποφάσεις χρηματοδότησης του προγράμματος και τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για τη στήριξη των έως τώρα ωφελούμενων 70.000 φτωχών οικογενειών.

Στη συνέχεια ο βουλευτής ζήτησε από τον κ. Σταθάκη να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την αποπληρωμή της πρώτης φάσης 112.000 ευρώ για το Δήμο Ηρακλείου και για όλη την Ελλάδα 1.523.999,37 ευρώ, χωρίς όμως να πάρει κάποια συγκεκριμένη απάντηση, όπως αναφέρει ο ίδιος.

Η απάντηση που του έδωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης στο ερώτημά του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα που οφείλονται στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας ήταν, όπως αναφέρει ο βουλευτής, «γενική και αόριστη».

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει και στο συγκεκριμένο ερώτημα για το πότε θα καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό των 112.000€ στη δομή του Δήμου Ηρακλείου.

Το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου έχει ως εξής:

«Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού", υλοποιείται στο Δήμο Ηρακλείου η δράση "Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας" από τον Ιανουάριο του 2013, με 2.500 φτωχούς ωφελούμενους και 33 εργαζόμενους.

Παρόμοιες δράσεις υλοποιούνται σε 67 δήμους της χώρας με 1.000 εργαζόμενους και περίπου 70.000 ωφελούμενες οικογένειες. Η υλοποίηση του προγράμματος παρατάθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με απόφαση του υπουργείου Εργασίας έως 30/06/2015 μέχρι την έναρξη της υλοποίησης των Π.Ε.Π. και με όμοια του υπουργού Ανάπτυξης εγκρίθηκε η αποπληρωμή της πρώτης φάσης 112.000 ευρώ για το Δήμο Ηρακλείου και για όλη την Ελλάδα  1.523.999,37 ευρώ.

Επειδή αυτές τις μέρες οι αποφάσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος ανακλήθηκαν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Δήμων,  χωρίς ενημέρωση για το μέλλον του προγράμματος.

Ερωτάστε κύριε υπουργέ,

1) Γιατί ανακλήθηκαν οι αποφάσεις χρηματοδότησης του προγράμματος;

2) Τι προτίθεστε να πράξετε για τη στήριξη των έως τώρα ωφελούμενων 70.000 φτωχών οικογενειών;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News