default-image

Καινούργιος δρόμος… γεμάτος λακκούβες η Πλαστήρα

Καινούργιος δρόμος… γεμάτος λακκούβες η Πλαστήρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καινούργιος δρόμος η λεωφόρος Πλαστήρα κι όμως έχει γεμίσει από λακκούβες. Το γεγονός δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους Ηρακλειώτες. Είτε είναι πεζοί, είτε οδηγοί, η λακκούβα καραδοκεί. Συγκεκριμένα από το Πολιτιστικό Κέντρο προς Χανιώπορτα, στο ύψος των δύο κυκλικών που έχουν κατασκευαστεί, έχουν χαθεί μεγάλα κομμάτια ασφάλτου σε σημείο τέτοιο που να φαίνεται η παλιά άσφαλτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αρκετός ήταν ο κόσμος που μίλησε χθες στη "Νέα Κρήτη", ο οποίος και διερωτάται «καινούργιο έργο με λακκούβες;».

Παράλληλα αναφέρει πως θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν, καθώς εγκυμονούν πολλούς κινδύνους. Τους περισσότερους αντιμετωπίζουν οι πεζοί, που προσπαθούν να διασχίσουν κάθετα το οδόστρωμα τη στιγμή που τα διερχόμενα οχήματα επιχειρούν να αποφύγουν τις λακκούβες. Όμως, εξίσου κινδυνεύουν να υποστούν ατύχημα τόσο οι ποδηλάτες, όσο και όσοι διέρχονται με αλλά δίκυκλα, όπως μηχανάκια.

Πολλοί πολίτες έκαναν λόγο και για άλλες κακοτεχνίες, ενώ εξέφρασαν την απορία γιατί να υπάρχουν τόσο φαρδιά πεζοδρόμια. Τα λεωφορεία δεν μπορούν να στρίψουν από τα κυκλικά, ενώ κάποτε ο εν λόγω δρόμος ήταν φαρδύς. Οι παρατηρήσεις τους είχαν να κάνουν ακόμη και με τα σπασμένα ή εξαφανισμένα πλακάκια στα πεζοδρόμια, τις πέτρες που ξηλώθηκαν κοντά σε πρανή ή και τη συσκότιση που πολλές φορές υπάρχει κατά τις βραδινές ώρες και φοβούνται να περπατήσουν.

Ελάχιστα μέτρα από τις λακκούβες έχουν ξηλωθεί αρκετά πλακάκια από το πεζοδρόμιο επί της λεωφόρου Πλαστήρα.

Η απάντηση του Δήμου

«Το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα», τόνισε πάντως από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης. Ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν έχει μπει η τελική στρώση ασφάλτου στο εν λόγω κομμάτι του δρόμου, ενώ την ίδια ώρα έχουν δοθεί «σαφείς εντολές στον ανάδοχο του έργου να εκτελέσει έντεχνα τις εργασίες».

http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_500X300_1_1224568.JPG >">

Ο κ. Μαμουλάκης κατέστησε σαφές πως ο δρόμος δόθηκε πριν την ώρα του σε χρήση απλά και μόνο για να εξυπηρετείται ο κόσμος, ενώ απομένουν, πέρα από την τελική στρώση και την τοποθέτηση των ξηλωμένων πλακακιών στα πεζοδρόμια, διαγραμμίσεις και δεντροφυτεύσεις.

Έχουν ξηλωθεί και μεμονωμένα πλακάκια επί της Πλαστήρα, ακόμη και σε σημεία όπου δεν υπάρχει πρόσβαση πάρκινγκ.

Τι δήλωσαν πολίτες

«Παρά πολλές είναι οι λακκούβες. Στα κυκλικά κάνει μανούβρες το λεωφορείο για να στρίψει. Γιατί, ενώ ήταν φαρδύς ο δρόμος, τον στένεψαν κι έκαναν μεγάλα πεζοδρόμια; Τι εξυπηρετεί;».

Νίκος Καραγιάννης

«Έχουν δημιουργηθεί αρκετές λακκούβες σε ένα δρόμο καινούργιο. Τόσο σύντομα να καταντήσει όπως οι υπόλοιποι δρόμοι από όπου δεν μπορείς να διέλθεις χωρίς να υποστείς ατύχημα; Θα πρέπει να φτιαχτεί άμεσα».

Κώστας Παπαδάκης

«Κοντεύουμε να σκοτωθούμε αν δεν προσέξουμε. Ιδίως οι πεζοί, που προσπαθούμε να περάσουμε από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, κινδυνεύουμε από τους διερχόμενους οδηγούς που επιχειρούν να αποφύγουν τις λακκούβες».

Ρίτσα Σφακιανάκη

«Από τα παρκαρίσματα έχουν σπάσει ακόμη και τα πλακάκια στα πεζοδρόμια. Είναι κρίμα ένα καινούργιο έργο να καταντήσει χάλια τόσο γρήγορα, ενώ οι λακκούβες κοντά στα κυκλικά παραμένουν επικίνδυνες για όλους».

Νίκος Ζαχαριουδάκης

Ακόμη και οι πέτρες έχουν ξηλωθεί κοντά στα πρανή.

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News