Ειδήσεις

Ζητά άρση αδικίας για ιδιοκτήτες απαλλοτριωμένων ακινήτων

Με παρέμβασή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να μη συνεχιστεί η αδικία για τους πρώην ιδιοκτήτες ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν από αυτή τη μεταχρονολογημένη υποτίμηση της αξίας των ακινήτων τους, όπως έχει προκύψει μετά από τις αποφάσεις Εφετείων.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο "καίει" πάρα πολλές οικογένειες στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με τους πρώην ιδιοκτήτες να βρίσκονται σε πρωτοφανές οικονομικό αδιέξοδο, όπως σημειώνει ο βουλευτής.

Η ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κεγκέρογλου στους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο είναι η παρακάτω:

«Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,

Με αποφάσεις Εφετείου, ζητούνται επιστροφές χρημάτων από αποζημιωθέντες πολίτες ακόμη και μέχρι του 50% των αποζημιώσεων που τους είχαν καταβληθεί από απαλλοτριώσεις ακινήτων με βάση την προσωρινή τιμή μονάδας που είχε οριστεί από το Πρωτοδικείο.

-Επειδή δεκάδες πολίτες καλούνται τώρα, εν μέσω οικονομική κρίσης, να επιστρέψουν μέρος των χρημάτων για ακίνητα, τα οποία είχαν απαλλοτριωθεί, καθώς οι αποφάσεις του Εφετείου για την οριστική τιμή μονάδος είναι επηρεασμένες από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη χώρα και

-Επειδή το γεγονός ότι οι εφετειακές αποφάσεις εκδίδονται με βάση τα οικονομικά δεδομένα της χρονικής περιόδου που πραγματοποιείται το δικαστήριο και όχι της περιόδου που συντελέστηκε η απαλλοτρίωση κατά την οποία το ακίνητο έφυγε από την ιδιοκτησία των δικαιούχων

Ερωτάστε κ.κ. υπουργοί

1. Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να μη συνεχίσει η αδικία για τους πρώην ιδιοκτήτες ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν από αυτή τη μεταχρονολογημένη υποτίμηση της αξίας των ακινήτων τους;

2. Τι θα πράξετε με τις αποφάσεις Εφετείων που ήδη έχουν εκδοθεί και επιβάλλουν την αναδρομική μείωση τιμών και αξιών οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες οικογένειες;».

Σχόλια