default-image

Να μην κλείσει το ΙΚΑ Ιεράπετρας ζητά ο δήμαρχος

Κρήτη
Να μην κλείσει το ΙΚΑ Ιεράπετρας ζητά ο δήμαρχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας με θέμα τη λειτουργία, τη στελέχωση και την αναβάθμιση του υποκαταστήματος ΙΚΑ, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης απέστειλε σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Κουρουμπλή, η οποία κοινοποιήθηκε παράλληλα στο διοικητή του ΙΚΑ, στους βουλευτές Λασιθίου, καθώς και στην προϊσταμένη του ΙΚΑ Ιεράπετρας, με την οποία ζητά την απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος στην Ιεράπετρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ο δήμος Ιεράπετρας αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο στη νότια Κρήτη, με κύριους άξονες ανάπτυξης τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό. Παράλληλα με τις αγροτικές καλλιέργειες και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, η περιοχή χαρακτηρίζεται για το τουριστικό της προφίλ, γεγονός που σημαίνει ότι διαθέτει έναν ιδιαίτερα αναπτυγμένο εμποροβιοτεχνικό κλάδο, καθώς επίσης και αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες και χιλιάδες ανθρώπους που απασχολούνται σε αυτές.

Μια ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος ΙΚΑ, που χρόνια τώρα λειτουργεί στην Ιεράπετρα, στεγαζόμενο μάλιστα σε ιδιόκτητο κτήριο, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, πλήττοντας ανεπανόρθωτα επιχειρήσεις αλλά και πολίτες που εκπροσωπούνται από το ΙΚΑ ως κύριο φορέα ασφάλισης.

Είναι γεγονός ότι το υποκατάστημα ΙΚΑ Ιεράπετρας εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις και χιλιάδες ασφαλισμένους, καλύπτοντας μάλιστα τις ανάγκες ολόκληρης της νότιας πλευράς του νομού Λασιθίου.

Η διασφάλιση της συνέχισης της πλήρους λειτουργίας του υποκαταστήματος στο δήμο Ιεράπετρας, η στελέχωσή του με το απαιτούμενο και αναγκαίο εργατικό προσωπικό, καθώς και η αναβάθμισή του κρίνεται επιτακτική και απαραίτητη, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στον επαγγελματοβιοτεχνικό κλάδο και στους πολίτες που εντάσσονται στο συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα.

Στο πλαίσιο αυτό είναι απαίτηση σύσσωμης της κοινωνίας και βέβαια των φορέων και των συλλόγων της περιοχής, όπως φαίνεται και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, την οποία σας επισυνάπτουμε, η αλλαγή ενδεχόμενου σχεδιασμού που προβλέπει την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος ΙΚΑ στην Ιεράπετρα και προς την κατεύθυνση αυτή ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου το ΙΚΑ Ιεράπετρας να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. Άλλωστε, πρόκειται για μια δομή που στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνει με έξοδα στέγασης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News