default-image

Ο Δ. Μηλάκας για το ελληνικό γεωπολιτικό μειονέκτημα

Κρήτη
Ο Δ. Μηλάκας για το ελληνικό γεωπολιτικό μειονέκτημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θέσεις των πολιτικών αρχηγών, τα τεκταινόμενα εντός του Κοινοβουλίου και η ασκούμενη πολιτική εντός κι εκτός της χώρας, με δεδομένη τη θέση της χώρας και γεωπολιτικά, στη διεισδυτική ματιά του Δημήτρη Μηλάκα, αρχισυντάκτη στο "Ποντίκι", που μίλησε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

«Παγιδευμένη στη μέγγενη του χρέους η χώρα, μάταια αναζητά κάποιου είδους πλεονέκτημα. Κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει ως αντιπαροχή προκειμένου να εξασφαλίσει χρήμα, υποστήριξη και μια δίοδο διαφυγής.

Η ελπίδα μπορεί να είναι το τελευταίο καταφύγιο των απελπισμένων, ωστόσο η πραγματικότητα προσγειώνει ανώμαλα…», αναφέρει ενδεικτικά και στο άρθρο του.

«Η "προσφορά", προσθέτει, «του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμένου στους Αμερικανούς του 30% των πιθανών ελληνικών ενεργειακών αποθεμάτων στο Αιγαίο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ακόμη βρίσκεται στα σύννεφα. Το ελληνικό οικόπεδο είναι έτσι κι αλλιώς υποθηκευμένο και ως εκ τούτου η διανομή των όποιων κερδών μπορεί να προσφέρει έχει να κάνει με το παιχνίδι των δανειστών. Αυτοί θα αποφασίσουν τι, πώς και σε τι αναλογία θα γίνει (αν γίνει) η μοιρασιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News