default-image

"Σε οριακή κατάσταση το ΠΑΓΝΗ" καταγγέλλει ο Θ. Φραγκιαδάκης

Κρήτη
"Σε οριακή κατάσταση το ΠΑΓΝΗ" καταγγέλλει ο Θ. Φραγκιαδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ προκήρυξε για την Τετάρτη 1 Απριλίου δίωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί στο Τμήμα Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε οριακό σημείο.

«Η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει φτάσει στα άκρα. Είναι οριακή πλέον η λειτουργία του», λέει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Σωματείου Θέμης Φραγκιαδάκης. Όπως ανέφερε μάλιστα, μόλις χθες με απόφαση του πρώην ΔΥΠΕάρχη μία νοσηλεύτρια από τη Νευροχειρουργική Κλινική μετακινήθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρουσώνα.

«Η μείωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων το 2015 κατά 22,9 % από την προηγούμενη κυβέρνηση και η εφαρμογή των περικοπών από τη νέα κυβέρνηση μαζί με τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού έχουν τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ», υπογράμμισε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως υποβάθμιση και η συρρίκνωση όλων των δημόσιων δομών υγείας στο νησί και η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους ασθενείς στο ΠΑΓΝΗ. Ενδεικτικά το 2014 περισσότεροι από 103 χιλιάδες ασθενείς το 2014 εξετάστηκαν στα εξωτερικά του ιατρεία και 97 χιλιάδες αντιμετωπίστηκαν στις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News