Ειδήσεις

Ζητά μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στον ευρωπαϊκό Νότο ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στις 27 Μαρτίου 2015 προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, σύμφωνα με την Έκθεση της Επιτροπής "Απασχόληση και Κοινωνική Ανάπτυξη στην Ευρώπη" που δημοσιεύτηκε το Ιανουάριο του 2015, «το ποσοστό των Ελλήνων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια αυξήθηκε από το 28,1% το 2008 στο 35,7% το 2013, ενώ το ποσοστό των συμπατριωτών μας που είχαν δύσκολη πρόσβαση σε είδη βασικής διατροφής αυξήθηκε επίσης από το 11,2% το 2008 στο 20,3% το 2013.

Επιπλέον η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία είχαν το χαμηλότερο ποσοστό μετατροπής των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις εργασίας αόριστου χρόνου το 2011-2012.

Την ίδια στιγμή, η Ισπανία και η Ελλάδα είχαν το μεγαλύτερο αριθμό νέων που λόγω οικονομικής δυσπραγίας αναγκάστηκαν να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στην οικογενειακή εστία».

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει την πολιτική της Επιτροπής στον ευρωπαϊκό Νότο που «οδήγησε σε κοινωνική κρίση με αποτέλεσμα να υπονομευτεί ο στόχος της κοινωνικής ένταξης της στρατηγικής της Ε.Ε. για το 2020».

Και ο Νότης Μαριάς καταλήγει καλώντας την Επιτροπή να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Σχόλια