Ειδήσεις

Ανατροπές στο καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων

Ανατροπές στο καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων έρχονται μετά τον αγώνα φορέων και του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η δέσμευση για ανατροπή έρχεται δια στόματος αναπληρωτή υπουργού πολιτισμού κ. Νίκου Ξυδάκη, που παραδέχεται το ασύδοτο καθεστώς λειτουργίας της εταιρίας προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας που εισπράττει δικαιώματα από επιχειρήσεις.

Το υπουργείο Πολιτισμού πρόκειται να απευθυνθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Ξυδάκης, μετά από συνάντηση που είχε με το βουλευτή Ηρακλείου, κ.Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να επιβληθεί η διαφάνεια και η νομιμότητα, καθώς από την μια η ΑΕΠΙ προσδοκά να εισπράξει χρήματα για πνευματικά δικαιώματα και οι επαγγελματίες από την άλλη καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα και μηνιαίες εισφορές "φωτιά".

Με τη δέσμευση ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και με τον προσανατολισμό η οδηγία να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο έως τον Απρίλιο του 2016, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, τόνισε ότι «θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο και στους χρήστες και στους δημιουργούς, ώστε να συνυπάρχουν χωρίς τριβές και χωρίς παρεξηγήσεις».

Σχόλια