Ειδήσεις

12 χρόνια φυλακή στον παιδόφιλο των Δειλινών

Δώδεκα έτη και τρεις μήνες ποινή κάθειρξης αλλά και χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον άνδρα όπου στο σπίτι του στα Δειλινά φέρεται να ασελγούσε σε βάρος ανήλικων αγοριών. Αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι ο κατηγορούμενος επιστρέφει στη φυλακή, ενώ επιπροσθέτως αποφασίστηκε η τριετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Το πρωί της Δευτέρας η δίκη του 58χρονου κατηγορούμενου για παιδοφιλία που συνελήφθη πέρυσι τον Ιούλιο για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικων αγοριών ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας.

Ακολούθησε ένας φίλος μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος ανέφερε ότι από την παιδική του ηλικία αντιμετώπιζε προβλήματα σεξουαλικής φύσεως και ότι μέχρι σήμερα δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από τα παιδιά, τους γονείς και το δικαστήριο αναφέροντας πως τα έβλεπε μια χαρά στην υγεία τους, ότι δεν ήθελε να τους κάνει κακό και ότι με συγκεκριμένες πράξεις, που παραδέχτηκε πως προέβη σε βάρος τους, τους έδειχνε την «αγάπη» του.

Η υπόθεση εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τον άνδρα να βαρύνουν οι κατηγορίες που άσκησε σε βάρος του η αντιεισαγγελέας Ηρακλείου για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 χρόνια έναντι αμοιβής, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, αλλά και για αντίσταση κατά της Αρχής.

Σάλο είχε προκαλέσει η δημοσιοποίηση της υπόθεσης, καθώς ο 58χρονος φέρεται να ζητούσε ερωτικές υπηρεσίες για λίγα ευρώ από ανήλικα αγόρια που δεχόταν στο σπίτι του.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 17 Μαρτίου και συνεχίστηκε σήμερα. Ο κατηγορούμενος είχε ήδη κριθεί προφυλακιστέος.

Σχόλια