default-image

Αντισεισμικός ο Δαυίδ

Πολιτισμός
Αντισεισμικός ο Δαυίδ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι ένα από τα γνωστότερα αριστουργήματα του Μιχαήλ Άγγελου και ένας από τους πολλούς θησαυρούς της Φλωρεντίας - αποκτά και προστασία από τους σεισμούς: Ο Δαυίδ, ύψους μαζί με το βάθρο  πλέον των πέντε μέτρων θα ενισχυθεί άμεσα με νέα βάση που θα εξουδετερώνει τον κίνδυνο έτσι ώστε να μην κινδυνεύει από τους σεισμούς που όλο και πιο συχνά εκδηλώνονται στην Τοσκάνη.   

Στην περιοχή μεταξύ Φλωρεντίας και Σιέννας, καταγράφονται σεισμοί που κυμαίνονται κοντά στα τρία ρίχτερ. Ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι ανακοίνωσε πως η κατάσταση καθιστά πλέον επείγουσα την ενίσχυση του Δαυίδ με αντισεισμική βάση.

Το μέτρο, ανακοίνωσε, θα προχωρήσει άμεσα και θα στοιχίσει 200.000 ευρώ. Το πιο αδύναμο σημείο του αγάλματος είναι τα γόνατα καθώς μελέτη είχε δείξει στις αρχές του χρόνου πως είχαν σχηματιστεί μικρές ρωγμές.

Το ύψος του φτάνει τα 5,17 μέτρα και το βάρος του υπολογίζεται κοντά στους έξι τόνους. Αρχικά, ο Δαυίδ είχε τοποθετηθεί στην πλατεία της Σινιορία  μπροστά στο Παλάτσο Βέκιο αλλά στο τέλος του 19ου μεταφέρθηκε στον κλειστό χώρο της Γκαλερία ντελ Ακαντεμία, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News