Ειδήσεις

Τα ρομπότ εισέβαλαν στο Παρίσι

Τα ρομπότ εισέβαλαν στο Παρίσι. Όχι βεβαίως με εχθρικές διαθέσεις. Απλά παρουσίασαν τις ικανότητες τους χάρις την πρωτοβουλία μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ρομποτικής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η συνεχής ανάπτυξη της τεχνολογίας φαίνεται ότι φέρνει όλο και πιο κοντά την επιστημονική φαντασία στην πραγματικότητα όπου τα ρομπότ θα είναι πια οι καλύτεροι φίλοι και πιστοί υπηρέτες του ανθρώπου. Αναλαμβάνοντας από τη διασκέδαση του έως τις πιο δύσκολες δουλειές.

Η έκθεση των ρομπότ στο Παρίσι δομούνταν σε τρεις ενότητες, ανακάλυψη, εκπαίδευση και ανάπτυξη με τους ρομποτικούς φίλους της ανθρωπότητας να επιδεικνύουν τις μοναδικές τους ικανότητες στην κίνηση και την ομιλία ακόμα και στη μίμηση εκφράσεων του προσώπου ή την ίδια τη γλώσσα του σώματος.  

Σημειώνεται ότι η λέξη ρομπότ προέρχεται από το σλαβικό robota που σημαίνει εργασία. Καθιερώθηκε ως όρος με την σημερινή του έννοια το 1920 από τον Τσέχο θεατρικό συγγραφέα Κάρελ Τσάπεκ στο έργο του  Rossum's Universal Robots, όπου σατιρίζει την εξάρτηση της κοινωνίας από τους μηχανικούς εργάτες, τα ρομπότ της τεχνολογικής εξέλιξης και που τελικά εξοντώνουν τους δημιουργούς τους.

Σε πολλές σύγχρονες σλαβικές γλώσσες  χρησιμοποιείται σαν έκφραση της καθημερινότητας με την έννοια της σκληρής δουλειάς. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τα πρώτα ρομπότ που αναφέρονται στη λογοτεχνία είναι ο Κρητικός, Τάλως από τη μυθολογία.

Σχόλια