default-image

Το Πρόγραμμα Αλιείας στη συνεδρίαση Επ. Περιβάλλοντος

Κρήτη
Το Πρόγραμμα Αλιείας στη συνεδρίαση Επ. Περιβάλλοντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μια προγραμματική σύμβαση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Καλογερή.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής ύστερα από τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του τμήματος Αλιείας και του άτυπου Συμβουλίου Αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης, εξέτασαν τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. Ωστόσο στα πλαίσια πληρέστερης ενημέρωσης και καλύτερης διαβούλευσης, αποφασίστηκε το θέμα να παραπεμφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τέλος εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης (Τ.Ε.Ι Κρήτης) για την υλοποίηση του έργου «Παραγωγή αγροτικών προϊόντων με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας».

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει δράσεις που θα αποτελέσουν τη βάση για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας αφυδάτωσης και ξήρανσης Κρητικών αγροτικών προϊόντων με τη χρήση ηλιακής ενέργειας σε ελεγχόμενο περιβάλλον και ιδιαίτερα στην προσπάθεια ενίσχυσης της σταφιδικής παραγωγής της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News