Ειδήσεις

Ξεκινούν από το μηδέν τα μητρώα του ΠΑΣΟΚ

Με λευκές λίστες ξεκίνησαν οι διαδικασίες  στο ΠΑΣΟΚ γα την πορεία μέχρι το Συνέδριο της 15ης Μαΐου. Στόχος σύμφωνα  με την Χαριλάου Τρικούπη είναι να ανανεωθεί το Μητρώο του κόμματος  με πρόσωπα που θέλουν να είναι εντός  του ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας επί της ουσίας ένα ξεκαθάρισμα «λογαριασμών» και με όσα στελέχη μεταπήδησαν στο κόμμα που ίδρυσε ο Γιώργος  Παπανδρέου,  το ΚΙΔΗΣΟ.

«Πρέπει να γίνει ένα πραγματικό Μητρώο, με ανανέωση και επανεγγραφή των παλαιών μελών που είναι ΠΑΣΟΚ και θέλουν να είναι ΠΑΣΟΚ και πρόσκληση σε όλους χωρίς αποκλεισμούς, πλην ελαχίστων περιπτώσεων» είχε δηλώσει από ο βήμα της  Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι Νομαρχιακές Επιτροπές έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στην όλη  προσπάθεια καθώς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 Μαΐου ώστε να γίνει η εκλογή συνέδρων στις 10 Μαΐου . Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη για πρώτη φορά το μητρώο θα είναι ηλεκτρονικό και απλό  γεγονός που σύμφωνα με τα στελέχη και τον πρόεδρο του κόμματος το κάνει και  αδιάβλητο.

Ο Μανιάτης στην Κρήτη και οι εγγραφές

Οι πρώτες εγγραφές στελεχών θα γίνουν στις κατά τόπους εκδηλώσεις όπως αυτή που διοργανώνεται  από την Νομαρχιακή Επιτροπή στο Ηράκλειο με τον Γιάννη Μανιάτη . Η εκδήλωση γίνεται αύριο Τρίτη 31-3-2015 και ώρα 19:00 μ.μ στην αίθουσα Παλαιάς Λαχαναγοράς του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου που πραγματοποιείται πανελλαδικά ενώ εκεί θα έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν τα μέλη του κόμματος στο νέο Μητρώο.  Ο προσυνεδριακός διάλογος μάλιστα θα συνεχιστεί με ανάλογου τύπου εκδηλώσεις και μετά το Πάσχα με στόχο να έχει γίνει ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για το παρελθόν,  το παρόν αλλά πολύ περισσότερο το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ενόψει και της εκλογής νέας ηγεσίας στις 7 Ιουνίου .  

Οι αριθμητικές αποκλίσεις ωστόσο όπως γνωρίζουν πολύ καλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι μεγάλες αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο στο Ηράκλειο το μητρώο το 2012 αριθμούσε περί τα 60.000 μέλη όταν στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο νομού έλαβε 10.464 ψήφους.

Ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές της Τρικούπη οι αλλαγές στο μητρώο είναι το πρώτο βήμα για την  ανασύσταση και ασυγκρότητη του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι τα τεράστια μητρώα στις οργανώσεις, όπως αυτή του Ηρακλείου ,  δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα λόγω και της τεράστιας μετακίνησης των ψηφοφόρων.

Νικολέτα Σφακιανάκη

Σχόλια