default-image

Τριήμερη εθελοντική δράση για τον Ξενώνα Αγάπης

Κρήτη
Τριήμερη εθελοντική δράση για τον Ξενώνα Αγάπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τρεις ολοήμερες μεταφορές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα στο μήνα Μάρτιο, υλοποιήθηκε η εθελοντική δράση που αφορούσε στην ασφαλή μετακίνηση όλων των κινητών αντικειμένων (επίπλων, κρεβατιών κ.λπ.) από τον Ξενώνα Αγάπης του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού "Αετογιάννης" (www.Aetogiannis.gr) και την αποθήκη που τα φιλοξενούσε σε άλλο ασφαλέστερο χώρο. Η μετακίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη και υλοποιήθηκε από Ομάδα Εθελοντών του Ομίλου προκειμένου να απελευθερωθούν ολοκληρωτικά όλοι οι χώροι του Ξενώνα ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασής του.

Ο Ξενώνας Αγάπης βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στο κέντρο του Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα από τα τελευταία κτίρια της πόλης το οποίο διατηρεί εσωτερικά και εξωτερικά την παλαιά παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κρήτης. Όραμα του Ομίλου, στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκεται, έπειτα από δωρεά του ιδρυτή του, είναι αμέσως μετά την αποκατάστασή του να φιλοξενήσει αστέγους φοιτητές, οι οποίοι ενώ εισάγονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης δε δύνανται να καλύψουν στοιχειώδη έξοδα διαβίωσης στο νησί και τελικά εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Ο Όμιλος στοχεύει να "υιοθετήσει" τις περιπτώσεις αυτές προσφέροντας στέγη, τροφή, όλα τα έξοδα διαβίωσης καθώς και τηλεφωνία, Internet και όλες τις ανέσεις για μια δημιουργική ακαδημαϊκή ζωή.

Για να επιτύχει το στόχο αυτό διοργανώνει σε τακτά διαστήματα εκδηλώσεις ενώ δεκάδες εθελοντές-μέλη του Ομίλου δραστηριοποιούνται προς αυτήν την κατεύθυνση δικαιολογώντας τους σκοπούς Παιδείας & Πολιτισμού του Ομίλου.

Ο Όμιλος "Αετογιάννης" για την προσφορά, μεταφορά και ασφαλή αποθήκευση των αντικειμένων του Ξενώνα Αγάπης μέσω ανακοίνωσής του «αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τις οικογένειες Μαυράκη, Μαστοράκη, Σαββίδη, Τζανάκη, Δαγκωνάκη και Παπαδάκη, το Δήμο Ηρακλείου και ιδιαιτέρως τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Στρατή Δαγκωνάκη και την νυν αντιδήμαρχο κ. Στέλλα Αρχοντάκη για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους και όλους τους εθελοντές για τη φιλότιμη συνεισφορά τους».

Όπως αναφέρει ο Όμιλος, «η προσπάθεια για την ολοκλήρωση του οράματος του νέου Ξενώνα τώρα εντείνεται! Οπότε γίνεται έκκληση σε ευαισθητοποιημένους εθελοντές όλων των ειδικοτήτων (μηχανικούς, τεχνικούς, τεχνίτες, κοινωνικούς επιστήμονες & λειτουργούς, δημοσιογράφους, υπεύθυνους εύρεσης χορηγιών κ.λπ.) να συνδράμουν με τον τρόπο τους σε αυτήν την προσπάθεια. Μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον Ξενώνα και τον Όμιλο στα κεντρικά του Ομίλου, Έβανς & Πλαστήρα  γωνία, στο www.Aetogiannis.gr, στο [email protected] και στα τηλέφωνα: 2810333333, 6955.10.33.10».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News