default-image

Ν. Μαριάς: "Πάρτε πρωτοβουλίες για το bullying"

Κρήτη
Ν. Μαριάς: "Πάρτε πρωτοβουλίες για το bullying"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλία για το συντονισμό της διακρατικής δράσης των χωρών-μελών της Ε.Ε. και τη χρηματοδότηση της λήψης μέτρων για τη δραστική αντιμετώπιση της έξαρσης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού ζήτησε με σημερινή ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι «ο τραγικός θάνατος ενός νέου σπουδαστή στην Ελλάδα ανέδειξε τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού-bullying στην πατρίδα μας.

Σύμφωνα με έρευνα της ΜΚΟ το ''Χαμόγελου του Παιδιού" που πραγματοποιήθηκε σε έξι ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο συνεδρίου που έλαβε χώρα το 2014, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού με ποσοστό 31,98%. Πιο αναλυτικά, το ποσοστό των σωματικών συμπλοκών μεταξύ εφήβων ανέρχεται σε 51%, το 6,3% των εφήβων έχει δεχτεί διαδικτυακό εκφοβισμό, το 42% των εκπαιδευτικών πιστεύει ότι τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας και παραβατικότητας υποβαθμίζονται ή αποσιωπούνται και μόνο το 1 στα 10 παιδιά που βιώνουν κάποια μορφή βίας λαμβάνουν υποστήριξη».

Επιπλέον, συνεχίζει ο Νότης Μαριάς, «στην Ευρώπη το 55% των παιδιών που έχουν εκφοβιστεί υποστηρίζουν ότι ως συνέπεια βιώνουν συμπτώματα κατάθλιψης, με περισσότερο από το 1/3 αυτών να υποστηρίζει ότι έκανε κακό στον εαυτό του ή σκέφτηκε να αυτοκτονήσει».

Κατόπιν ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν διαθέτει στοιχεία για το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού-bullying στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και της ζητά να του κοινοποιηθούν προκειμένου να τα δημοσιοποιήσει.

Και ο Νότης Μαριάς καταλήγει ζητώντας τη λήψη και τη χρηματοδότηση δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού-bullying.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News