default-image

Πνίγηκε στους καπνούς το Ηράκλειο λόγω φωτιάς στην παραλιακή

Κρήτη
Πνίγηκε στους καπνούς το Ηράκλειο λόγω φωτιάς στην παραλιακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πνίγηκε" στους καπνούς η παραλιακή και μέρος του κέντρου του Ηρακλείου, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε εστιατόριο της περιοχής, στο ύψος του "Ξενία".

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με ισχυρές δυνάμεις να καταφτάνουν επιτόπου, την ώρα που η ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν απολύτως αποπνικτική, με πυκνούς καπνούς να έχουν καλύψει ολόκληρα τετράγωνα.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_sltbrj6s/

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να περιορίσουν τις ζημιές, ωστόσο τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην έγκαιρη και άμεση επέμβαση των ιδιοκτητών και των εργαζομένων του καταστήματος, καθώς και χάρη στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας της επιχείρησης.

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι μέχρι να έλθει η Πυροσβεστική (που έφτασε πάντως άμεσα) προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες και χάρη στις προσπάθειές τους και σε αυτές των πυροσβεστών αποφεύχθηκε κάθε κίνδυνος για το κτίριο και τους ενοίκους του, παρά το γεγονός ότι η φωτιά έκαιγε με μεγάλη ένταση στην καμινάδα.

Ο καπνός πλημμύρισε τα διαμερίσματα του συγκροτήματος και ήταν ουσιαστικά το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Πυροσβεστική, που εκκένωσε την πολυκατοικία για προληπτικούς λόγους και την ίδια ώρα έθεσε σε ετοιμότητα βραχιονοφόρα οχήματα και την ΕΜΑΚ που βρέθηκαν στο σημείο.

Ωστόσο και οι ζημιές είναι περιορισμένες στο χώρο του καταστήματος και ουσιαστικός κίνδυνος δεν υπήρξε, χάρη στην ετοιμότητα όσων ήταν την ώρα εκείνη στο χώρο του εστιατορίου.

Ο καπνός έφτασε στο κέντρο της πόλης και μάλιστα και μέχρι στο Δημαρχείο, ωστόσο το πρόβλημα φάνηκε μεγαλύτερο απ' ό,τι ήταν στην πραγματικότητα, καθώς την ώρα εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη καύση ξύλων και άλλων υλικών κάτω από το Μουσείο, που προκάλεσε... διπλή "επιδρομή" καπνού στην πόλη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News